Telstar trekt topscorer Tweede Divisie aan

Een nieuwe kans in het betaald voetbal voor Youssef El Kachati. De topscorer van de Tweede Divisie komt komend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie voor Telstar. Daarmee verruilt de 23-jarige aanvaller Quick Boys niet voor IJsselmeervogels maar voor Telstar.

Dit seizoen scoorde El Kachati maar liefst 24 keer in de Tweede Divisie voor Quick Boys. Interesse was er dan ook al volop. El Kachati had al overeenstemming bereikt met amateur grootmacht IJsselmeervogels over komend seizoen. Nog voor zijn eerste wedstrijd op de Westmaat heeft Telstar heeft een akkoord bereikt met de club uit Bunschoten over El Kachati. De 23-jarige aanvaller tekende bij Telstar een contract voor een seizoen met een optie voor een tweede jaar.

El Kachati keert daarmee terug in het betaald voetbal. Eerder scoorde hij al 3 keer in 10 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Sparta. Later maakte hij voor de Rotterdammers ook zijn debuut in de Eredivisie. Tot een definitieve doorbraak kwam het echter nog niet. Via VV Noordwijk, het Belgische KVC Westerlo en het afgelopen seizoen Quick Boys, komt het nu weer tot een terugkeer naar het betaald voetbal.

‘Wij zijn zeer content vandaag reeds de eerste aanwinst van deze zomer te mogen verwelkomen.’, aldus Technisch Manager Peter Hofstede van Telstar in een persbericht. ‘Voor het nieuwe seizoen zoeken wij naar extra productiviteit voorin en als topscorer van de Tweede Divisie past El Kachati volledig in dat profiel. Bovendien heeft Youssef ondanks zijn nog jonge leeftijd al de nodige ervaringen opgedaan.’