Transfervrije buitenkansjes: Rayan Philippe, smaakmaker in Luxemburg

In de zoektocht naar versterking kijken Nederlandse clubs vaak naar transfervrije spelers. En nog specifieker, bij voorkeur uit Nederland, België, Duitsland of Scandinavië. Soms zijn er echter ook buitenkansjes in andere markten. Een mooi voorbeeld hiervan is Rayan Philippe die in het rechtterijtje van de Eredivisie niet zal misstaan. Zo heeft FC Emmen al een contingent aan Franse voetballers.

De 22-jarige Philippe speelde in de jeugd van Dijon waar hij ook zijn debuut maakte in de Ligue 1. Hij schopte het er ook tot Frans jeugdinternational. Dijon verhuurde hem ook nog in 2020 aan Sporting Club de Toulon (Championat) en Nancy (Ligue 2). In totaal kwam hij tot 5 duels in de Ligue 1 en 15 duels in de Ligue 2 voordat hij opvallend genoeg in 2021 naar Luxemburg trok.

In de Luxemburgse BGL Ligue is hij dit zijn de grote man. Rayan Philippe kwam in 19 duels tot 21 goals en 20 assists voor FC Swift Hesperingen. Het is dan ook niet gek dat Hesperingen de verrassende koploper is, drie punten voor regerend kampioen F91 Dudelange. Nummer drie Progres Niederkorn staat al op zes punten.