Transfervrije Kappelhof op zoek naar nieuwe uitdaging

Waar ligt de toekomst van Johan Kappelhof. De inmiddels 32-jarige verdediger vertrok jaren geleden naar de Major League Soccer en zit momenteel zonder club.

Kappelhof was gisteren op bezoek bij Bart Twaalfhoven, de Nederlandse consuls-generaal in Chicago. Twaalfhoven is verantwoordelijk voor de promotie van Nederland in de Mid-West, waar ook Chicago onder valt. Het is niet gek dat Kappelhof in Chicago opduikt. In 2016 maakte hij de overstap van FC Groningen naar Chicago Fire. Daar groeide Kappelhof uit tot een gewaardeerde kracht. In 2017 werd hij de eerste Nederlandse speler in een MLS All-Star game tegen Real Madrid. Als centrale verdediger had hij in het voorgaande jaar maar liefst 10 assists gegeven.

De centrale verdediger bleef Chicago Fire trouw. Niet zo gek ook. Tussen 2017 en 2020 speelde Kappelhof er zelfs nog samen met de Duitse oud-international Bastian Schweinsteiger.  Begin 2022 maakte Kappelhof de overstap naar Real Salt Lake, gelegen in Utah. Nu is de verdediger clubloos en op zoek naar een nieuwe uitdaging.