‘Arnes Slot wil de Wenger van Feyenoord worden’

Een opvallende uitspraak van Arne Slot. In gesprek met Voetbal International gaf de oefenmeester te kennen nog altijd tevreden te zijn bij Feyenoord. Slot, die nog tot de zomer van 2026 bij Feyenoord vastligt, sluit een langer verblijf in Rotterdam-Zuid zeker niet uit.

“Pas wanneer je als trainer echt het gevoel krijg dat de mensen het minder beginnen te vinden, moet je je consequenties trekken”, aldus Slot die stelt dat dat punt nog niet is bereikt. “Denk ik. Ik heb het nog heel goed naar mijn zin bij Feyenoord en haal nog steeds voldoening uit de uitdagingen die we hier hebben en het ontwikkelen van spelers en het team. Na iedere thuiswedstrijd, als ik vanuit de trainerskamer de supporters blij de trappen af hoor lopen, omdat ze weer vermaakt zijn, krijg ik die bevestiging.”

Slot vervolgt: “Ja, ik zou best een soort Arsène Wenger kunnen worden bij Feyenoord, al zie je dat tegenwoordig niet veel meer. Diego Simeone is een uitzondering op de regel. Als je daar in Madrid het stadion binnenloopt, zie je van hem een borstbeeld. Dit jaar is het dus voor het eerst dat ik twee wedstrijden op rij verloren heb, Atlético Madrid en PSV. Dat is voor de rest toch best veel winnen, maar dan nog hoorde ik dat het sentiment een beetje begon te draaien. Dat kun je ook als een compliment zien. Het is een gevolg van wat we de afgelopen jaren samen al hebben bereikt hier bij Feyenoord.”

Slot heeft Happel en Van Marwijk nog niet in het vizier

Arne Slot kwam in 2021 over van AZ. Inmiddels is de oefenmeester uit Bergentheim niet meer weg te denken uit De Kuip. Zijn komst zorgde voor een ware revolutie en Feyenoord lukt daar sportief en financieel de vruchten van. Toch is Slot zeker nog niet de langstzittende trainer bij Feyenoord ooit. Hiervoor moet Slot de huidige nummer twee van de Eredivisie nog wel even trouw blijven. De langstzittende trainer van Feyenoord is namelijk Adriaan Koonings die eind jaren veertig en begin jaren vijftig verdeeld over twee periodes bijna 7 jaar trainer in Rotterdam-Zuid was. In de moderne tijd is Bert van Marwijk over twee periodes ook bijna 5 seizoenen actief. Ook is er een eervolle vermelding voor de meest succesvolle trainer in de Feyenoord-historie. Ernst Happel zwaaide 4 jaar de scepter in Rotterdam-Zuid.

Wie is de langstzittende trainer in de geschiedenis van Feyenoord?

Plaats Naam Totaal aantal Dagen Periodes
1 Adriaan Koonings 2554 dagen 2 periodes: 1946-1950, 1952-1955
2 Bert van Marwijk 1856 dagen 2 periodes: 2000-2004, 2007-2008
3 Ernst Happel 1398 dagen 1 periode: 1969 – 1973

Hoe lang was Arsène Wenger actief bij Arsenal?

Direct de volgende vraag. Hoe lang was Arsène Wenger eigenlijk werkzaam bij Arsenal? Arne Slot zou in dat geval alle Feyenoord records verbreken. Wenger was namelijk tussen 1996 en 2018 maar liefst 22 jaar de manager van Arsenal. En ook een ander voorbeeld is al wel even werkzaam bij Atletico Madrid. Diego Simeone is al bijna 12 jaar actief bij Los Colchoneros zoals de bijnaam van Atletico Madrid luidt.

Welke trainers vertrokken het snelst bij Feyenoord?

  • Hans Kraay Sr. (1982)* – 87 dagen
  • Jaap Stam (2019) – 120 dagen
  • Pim Verbeek (1989) – 161 dagen
  • Gertjan Verbeek (2008/2009) – 198 dagen
  • Antoni Brzezanczyk (1975/1976) – 249 dagen

*In tegenstelling tot de andere trainers op deze lijst vertrok Kraay Senior vanwege gezondheidsklachten.