AZ creëert ruimte en zwaait miskoop uit

Manneshotit / Red Bull Content Pool

AZ gaat mogelijk toch nog de winterse transfermarkt op. De ploeg van technisch directeur Max Huiberts en trainer  Pascal Jansen neemt namelijk afscheid van Djordje Mihailovic. De Amerikaanse middenvelder kwam met hoge verwachtingen naar Alkmaar maar trekt na een jaar de deur weer dicht. Mihailovic gaat in eigen land aan de slag bij Colorado Rapids.

De 25-jarige Mihailovic werd een jaar geleden nog met hoge verwachtingen overgenomen van CF Montréal. AZ betaalde maar liefst zes miljoen euro en was meerdere andere Europese clubs te slim af. De Amerikaans international (11 caps) had duidelijk last van de sportieve situatie. De middenvelder kwam niet of nauwelijks voor in de plannen van Jansen. Een basisplaats zat er dan ook niet in. Eerder maakte AZ al bekend dat Mihailovic niet met de AZ-selectie zou afreizen naar Spanje voor een trainingskamp. Op dat moment werd al duidelijk dat de Amerikaanse middenvelder in gesprek was met een andere club.

“Er zijn clubs die Djordje niet uit het oog verloren waren en zagen dat hij bij ons wat minder speelde”, vertelt Max Huiberts op de website van AZ. “In overleg met Djordje, waarbij zowel de sportieve als de privésituatie hebben meegespeeld, zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is dat de wegen na een jaar scheiden. We wensen Djordje uiteraard alle geluk en sportieve successen in de toekomst. Dat gaat hij doen in een competitie waar hij gewend is te spelen, dus ik denk dat het voor hem een goede stap is.”

Volgens Amerikaanse bronnen betaalt Colorado Rapids circa 3 miljoen euro voor de middenvelder die AZ eerder nog 6 miljoen koste. Mogelijk dat AZ een clausule heeft opgenomen dat het in de toekomst kan meedelen. De in Florida geboren middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2027. Colorado Rapids heeft een optie op nog een jaar. Eind 2022 haalde Colorado Rapids middenvelder Cole Bassett vervroegd terug naar de Major League Soccer. Bassett werd verhuurd aan Feyenoord en Fortuna Sittard.

AZ hoopt zich in de winterse transferperiode te versterken met een ervaren middenvelder. Het houdt de markt van buitenkansjes goed in de gaten.