Historisch kampioenschap een feit voor Bayer Leverkusen

Florian Wirtz kampioen Bundesliga met Bayer Leverkusen

Het is Bayer Leverkusen gelukt. De club van trainer Xabi Alonso heeft zich tot kampioen van Duitsland gekroond. Een unieke prestatie voor de Werkself, zoals de bjinaam van Bayer Leverkusen luidt. Nog nooit eerder in de clubhistorie werd Bayer Leverkusen kampioen van Duitsland.

Vanmiddag werd op eigen veld met maar liefst 5-0 gewonnen van Werder Bremen. Victor Boniface opende in de eerste helft de score. In de tweede helft liep Bayer Leverkusen steeds verder weg van Bremen. De twintigjarige Florian Wirtz maakt in de tweede helft drie goals. Met name de 3-0 was er eentje om in te lijsten. Wirtz is een kind van de club. De zestienvoudig internatinoal van Duitsland maakte in 2020 onder Peter Bosz zijn debuut.

Bijrolletje voor Frimpong

Jeremie Frimpong moest genoegen nemen met een invalbeurt. 28 minuten voor tijd kwam hij als middenvelder binnen de lijnen. De wingback brak dit seizoen pas echt door in het internationale voetbal. De laatste 2 weken moet hij genoegen nemen met invalbeurten. Dat maakte het feest voor Frimpong en zijn teamgenoten echter niet minder groot. En iedereen op Instagram kan meegenieten. Vooral bij deze video gaat Frimpong na het behalen van de titel helemaal los.

Onze andere landgenoot in dienst van Bayer Leverkusen, Timothy Fosu-Mensah, kwam net als de afgelopen 28 speelrondes niet in actie. Trainer Xabi Alonso doet geen beroep op de voormalig speler van Manchester United. Komende zomer loopt Fosu-Mensah uit zijn contract en kan hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Leverkusen: Niet langer de Eeuwige Tweede

Een enorme opluchting in de BayArenA. Het kon in Leverkusen eigenlijk niet meer misgegaan. Tegelijkertijd greep Bayer Leverkusen eerder in haar historie er vaak naast. Niet voor niets wordt Leverkusen weleens gekscherend de ‘Eeuwige Tweede’ genoemd. Dat heeft alles te maken door de periode rond de eeuwwisseling toen Leverkusen maar liefst vijf keer tweede werd in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen wil na kampioenschap ongeslagen blijven

Er is in het restant van dit seizoen nog voldoende om voor te spelen. De mannen van Xabi Alonso willen ongeslagen kampioen worden. In tegenstelling tot PSV in ons land, is dat voor Leverkusen nog mogelijk. Na 29 duels staat de teller op 25 overwinningen en 4 gelijke spelen. Het zou het kampioenschap van Bayer Leverkusen nog meer kracht bijzetten. Ook is Bayer Leverkusen nog actief in de Europa League. Met West Ham United strijdt het om een plekje in de halve finale.

De videobeelden van de Duitse kampioen Bayer Leverkusen

Bayern Munchen is nog altijd bepalend

De kampioenschappen in de Bundesliga in de afgelopen 20 jaar werden vooral gedomineerd door Bayern München. Naast de alleenheerser uit Beieren en dit jaar dus Leverkusen werden er maar vijf andere clubs kampioen.

  • Bayern München: 2004-05, 2005-06, 2007-08, 2009-10, 2012-13 tot en met 2022-23.
  • Werder Bremen: 2003-04.
  • VfB Stuttgart: 2006-07.
  • VfL Wolfsburg: 2008-09.
  • Borussia Dortmund: 2010-11, 2011-12.