Buitenlands avontuur lonkt voor Bart Ramselaar

winterse transfer deadline

Bart Ramselaar staat voor zijn eerste buitenlands avontuur. Lion City Sailors uit Singapore is bereid om maar liefst 1.5 miljoen euro neer te tellen. FC Utrecht en de 27-jarige Ramselaar zouden ondanks een contract tot de zomer van 2025 niet onwelwillend tegenover een overgang staan.

Ramselaar zal in zijn jeugd zeker geen poster, laat staan een shirt van Lion City Sailors hebben gehad. De Lion City Sailors zijn in Singapore met een kleine opmars bezig. Er is daarnaast ook een link met de Eredivisie. Sinds deze zomer wordt de club getraind door Aleksandar Ranković met wie Ramselaar eerder bij FC Utrecht werkte. Met Richairo Živković en oud-PSV speler Maxime Lestienne zijn er nog meer bekenden uit de Eredivisie bij de topclub uit Singapore actief.

De Lion City Sailors komen uit in de Singapore Premier League. Vooralsnog maakt Lion City Sailors onder leiding van Aleksandar Ranković indruk in eigen land. In de groepsfase van de AFC Champions League zorgde Lion City Sailors voor een verrassing door in Singapore met 2-0 te winnen van het Zuid Koreaanse Jeonbuk Hyundai Motors. Kwalificatie voor de knockout fase van de AFC Champions League zat er dit jaar met 6 punten nog niet in. Lion City Sailors won onder leiding van Ranković wel de Singapore Cup. De titel in Singapore is het volgende doel en Ramselaar moet daar onderdeel van worden.

Een buitenlands avontuur is voor Ramselaar zeker een optie. De middenvelder is dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats bij FC Utrecht. De teller staat dit seizoen pas op 396 minuten verdeeld over 11 duels. Enkel bij de vier duels rondom de winterstop was Ramselaar basiskracht maar haalde hij geen enkele keer het einde. Na zijn terugkeer in 2019 na drie seizoenen PSV wist Ramselaar zijn oude vorm niet meer te vinden.