Calvin Verdonk droomt van WK met Indonesië

Calvin Verdonk droomt van WK met Indonesië

Een nieuwe opsteker voor het nationale team van Indonesië. Het land profiteert optimaal van Nederlandse spelers met Indonesische roots. Calvin Verdonk lijkt de volgende speler te gaan worden die voor Merah Putih (Rood Wit) gaat uitkomen. Verdonk overweegt sterk een switch. De linksback is dit seizoen één van de meest opvallende spelers bij seizoen verrassing NEC.

Verdonk mag nu met Indonesië zelfs hopen op het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Verdonk in gesprek met Voetbal International: “Het voetbal is groeiende in het land”, verklaart hij in gesprek met Voetbal International. “Ze zijn nog in de race voor het WK van 2026. Dat lijkt me prachtig om mee te maken. Stel je voor dat ze het halen. Sta ik ineens op het WK, haha. Daar had niemand op gerekend.”

Verdonk is populair op social media

Een band met Indonesië heeft Verdonk niet. De link met Indonesië komt vanuit zijn vader waarmee hij eigenlijk geen contact heeft. Verdonk: “Ik ben één keer op Bali geweest. Op vakantie, haha.” Op de socials van NEC is het leeuwendeel van de reacties inmiddels van Indonesische komaf. “Als NEC iets post, gaat het alleen maar over mij, haha. Ze zijn daar echt voetbalgek. Er wonen 270 miljoen mensen, echt een supergroot land. Ik moet ook eerlijk zijn naar mezelf. Het Nederlands elftal ga ik toch niet meer halen. Ik ben nu bijna 27, dat is gewoon niet realistisch.”

Niet de eerste versterking voor Indonesië

Indonesië wist eerder al Thom Haye, Ragnar Oratmangoen, Jay Idzes, Nathan Tjoe-A-On en Maarten Paes te verleiden voor een switch. Nu heeft het met Verdonk zo goed als zeker de volgende versterking binnen. Ook jongelingen als Justin Hubner (20), Ivar Jenner (20) en Rafael Struick (21) zijn in Nederland geboren. Marc Klok (30) speelt zelfs al in sinds 2017 in Indonesië en maakte in 2022 zijn debuut voor het nationale team. Inmiddels staat de teller op 19 caps en 4 goals.

Serieuze kans op WK-deelname

Het WK van 2026 is nog ver weg. Wel lijkt Indonesië de groepsfase te overleven. De kans is groot dat het Vietnam en de Filipijnen achter zich weet te laten terwijl Irak nog een maatje te groot is. Vorige week werd met 0-3 afgerekend met Vietnam. Hierdoor is er een voorsprong van 4 punten. Daarmee lijkt na 4 van de 6 duels Indonesië al zeker van de volgende ronde.

Op het WK van 2022 in Qatar werd het Aziatische voetbal vertegenwoordigd door het gastland (Qatar), Iran, Saoedi Arabië, Zuid Korea en Japan. Bij het WK van 2026 mag de Aziatische voetbalbond AFC maar liefst 8 teams afvaardigen. Door de toename van het aantal WK plaatsen zijn steeds meer landen op zoek naar versterking in Nederland. Zo zijn ook Suriname en Curacao nadrukkelijk op zoek naar versterking in de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie.