Degradatiestrijd: Excelsior en RKC Waalwijk ontlopen elkaar nauwelijks

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Het blijft ongekend spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. Met nog drie duels te gaan lijken de degradanten Vitesse en ook FC Volendam wel vast te staan. Tegelijkertijd hopen Excelsior en RKC Waalwijk nog de playoffs voor promotie / degradatie te ontwijken. Immers, de vijftiende plek is veilig terwijl de nummer zestien de degens zal gaan kruisen tegen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. De degradatiestrijd in de Eredivisie blijft ongekend spannend.

Vandaag was RKC Waalwijk op eigen veld dichtbij een stunt tegen subtopper FC Utrecht. Tot tweemaal toe pakten de Brabanders een voorsprong.  RKC Waalwijk wist uiteindelijk niet voorbij FC Utrecht te komen en hield met 2-2 dus slechts een puntje over in haar strijd om de playoffs te ontlopen. Eerder baalde Excelsior al van de late gelijkmaker van Ajax in de Amsterdam ArenA. Beide teams schieten er in hun degradatiestrijd namelijk maar weinig mee op. De tijd begint te dringen.

Met nog drie duels te gaan is dit de stand onderin:

  • 15e plaats – Excelsior (31 duels – 26 punten)
  • 16e plaats – RKC Waalwijk (31 duels – 25 punten)
  • 17e plaats – FC Volendam (31 duels – 19 punten)
  • 18de plaats – Vitesse (30 duels – -1 punt)

Ook in doelsaldo ontlopen Excelsior (-20) en RKC Waalwijk (-21) elkaar weinig.

Resterend programma Excelsior en RKC Waalwijk

Met nog drie duels te gaan zijn dit de resterende duels voor Excelsior en RKC Waalwijk in de Eredivisie. Beide clubs moeten in de laatste speelronde nog naar respectievelijk de nummer één en twee van de Eredivisie, Feyenoord en PSV. Van die wedstrijd wordt weinig verwacht. Het zal dus in speelronde 32 of 33 moeten gebeuren.

  • Excelsior: NEC (thuis), Heracles (thuis) en Feyenoord (uit)
  • RKC Waalwijk: Heracles (uit), PEC Zwolle (thuis) en PSV (uit)

Wat is het playoff programma voor de nummer zestien in de Eredivisie?

De nummer zestien van de Eredivisie, Excelsior of RKC Waalwijk, begint in de tweede ronde van de playoffs. Het treft de winnaar van de nummers vijf en zes, momenteel zijn dat De Graafschap en ADO Den Haag. De nummer zestien van de Eredivisie begint op 22 mei met een uitduel. Daarna op 25 mei een thuiswedstrijd. Na deze tweestrijd wachten eventueel nog twee finales (28 mei / 2 juni).