Eredivisie weer live op Japanse tv te zien

Manneshotit / Red Bull Content Pool

De Eredivisie krijgt ook in Japan weer de aandacht die het verdiend. Vanaf volgend weekend worden er Eredivisie duels live uitgezonden op de Japanse televisie. De Eredivisie CV en het Japanse Fujitv hebben een overeenkomst afgesloten tot en met de zomer van 2025. In die overeenkomst kan Fujitv – dat ook de rechten van de Formule 1 heeft – maximaal 156 duels live uitzenden.

Gek is de Japanse aandacht niet. Momenteel staan er zes Japanse spelers onder contract bij clubs uit de Eredivisie. Het gaat naast de internatinoals Yukinari Sugawara (AZ Alkmaar) en Ayase Ueda (Feyenoord) ook om Koki Ogawa, Kodai Sano (beide NEC), Koki Saito en Shunsuke Mito (beide Sparta Rotterdam).

“De samenwerking tussen de eredivisie en Fujitv benadrukt de toenemende wereldwijde vraag naar de eredivisie, en is onderdeel van de internationale strategie die de competitie halverwege 2023 is gestart”, aldus de Eredivisie in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het is onbekend hoeveel geld er met de overeenkomst gemoeid is. Uiteraard is het goed nieuws voor de exposure van de Eredivisie en in het bijzonder van AZ, Feyenoord, NEC en Sparta.

Fujitv en de Eredivisie kennen elkaar al goed. De Eredivisie was in de seizoenen 2016-2017 tot en met 2019-2020 ook al te zien op Fujitv. Niet gek ook met in het verleden spelers als Shinji Ono (Feyenoord), Keisuke Honda (VVV Venlo) en Ritsu Doan (PSV).

Eredivisie bijna in heel de wereld te volgen

Ook in eerdere periodes. Dat de Eredivisie de afgelopen jaren niet te zien was, is op zich al best bijzonder. Over de hele wereld zijn er zendgemachtigde van de Eredivisie te vinden. Zo zend ESPN wedstrijden live uit in de Verenigde Staten en Brazilië, terwijl Viaplay de rechten in Scandinavië heeft. Het volledige overzicht van rechtenhouders is hier te vinden.