FC Den Bosch brengt Oeteldonk shirt op de markt

Oeteldonk tenue carnaval FC Den Bosch

Nog een paar weekjes en heel Limburg en Noord-Brabant gaat weer carnavallen. Voor FC Den Bosch en kledingsponsor om een exclusief shirt op te markt te brengen. Een ode aan Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens carnaval wordt genoemd, en haar kleuren. Daarnaast mogen ook een aantal confetti elementen op het shirt niet ontbreken.

De kleuren rood, wit en geel zullen het stadsbeeld van Den Bosch de komende weken gaan overnemen. FC Den Bosch, de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie, draagt daar met een speciaal Oeteldonk shirt nu een beetje aan bij. In de regionale derby tegen Helmond Sport zal FC Den Bosch dit shirt ook eenmalig in eigen stadion dragen. Deze wedstrijd staat voor vrijdag 2 februari in De Vliert. Het ‘Oeteldonktenue’ zoals FC Den Bosch en Robey het noemen zal vanaf komend weekend ook al te koop zijn in een aantal winkels. Naast sportwinkels is het shirt ook te koop in een aantal carnavalswinkels.

Voor de lancering pakken FC Den Bosch en Robey groots uit op social media. Bijna ongekend voor een club die in de Keuken Kampioen Divisie alleen Telstar en TOP Oss nog onder zich heeft staan.

Het is niet voor het eerst dat een voetbalclub een shirt rond carnaval op de markt brengt. Dat was eerder ook al het geval bij RKC Waalwijk en in Duitsland bijvoorbeeld FC Köln.