FC Utrecht: Transferstrategie brengt miljoenen maar nog geen succes

transfermarkt winter deadlines eredivisie

FC Utrecht wordt meer en meer een handelshuis. De kassa blijft in de Domstad maar rinkelen. Ook deze transferperiode haalde de nummer dertien van de Eredivisie toch maar weer 5 miljoen euro op uit de transfermarkt. Dat deed FC Utrecht ook nog eens door twee overbodige spelers te verkopen. Aan de andere is blijft de transferstrategie ook het investeren in nieuw talent. De blik gaat deze transferperiode vooral naar Scandinavië.

FC Utrecht zwaait twee dure krachten uit

Modibo Sagnan werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar de Domstad gehaald. FC Utrecht betaalde circa 1 miljoen euro aan Real Sociedad en de Fransman werd al snel een basisspeler. Na een blessure keerde Sagnan in december en januari echter niet meer terug in het elftal. Nu maakt FC Utrecht een mooie winst. De 24-jarige Sagnan trekt namelijk naar Montpellier. De huidige nummer twaalf van de Ligue 1 was ook nog eens bereid om 3.5 miljoen euro aan FC Utrecht over te maken.

Ook een andere dure kracht kan worden uitgezwaaid. Bart Ramselaar worstelde met zijn vorm en schipperde tussen basis en bank. Het ambitieuze Sailor City Lions uit Singapore tikt nu 1.5 miljoen euro voor de voormalig jeugdinternational af. En dat is een tweede financiele opsteker voor FC Utrecht.

Handelshuis FC Utrecht bijna naar 20 miljoen euro aan transferinkomsten

Afgelopen zomer stokte de teller ook pas bij 14 miljoen euro met uitgaande transfers van Tasos Douvikas (12 miljoen euro, Celta de Vigo), Sean Klaiber (1 miljoen euro, Brondby) en Luuk Brouwers (800.000 euro, SC Heerenveen) aan SC Heerenveen. Met deze 5 miljoen euro erbij gaat FC Utrecht bijna de 20 miljoen euro aan binnenkomende transfergelden overstijgen. Gaat dat in de slotfase van de transfermarkt nog gebeuren?

FC Utrecht: Waardecreatie op het veld

De transferstrategie van FC Utrecht betaalt zich daarmee steeds meer uit. Nu nog de sportieve prestaties. Natuurlijk hoopt heel FC Utrecht nog lang te genieten van spelers als Ryan Flamingo (gehuurd met optie tot koop) of Can Bozdoğan maar vroeg of laat zullen de clubs hier ook voor op de stoep staan. Daarnaast zijn er nog altijd hoge verwachtingen van de van Manchester United overgekomen Zidane Iqbal. Net zoals ook dat spelers als doelman Vasilios Barkas en de uit vorm zijnde Taylor Booth nog een behoorlijke transferwaarde vertegenwoordigen.

FC Utrecht investeert zelf ook in selectie

Naast spelers uitzwaaien weet FC Utrecht ook spelers te verwelkomen. De Deense buitenspeler Jeppe Okkels kwam de gelederen al versterken. FC Utrecht betaalde voor de voormalig Deens jeugdinternational 700.000 euro aan het Zweedse Elfsborg. Daarnaast is FC Utrecht ook ver met Niklas Vesterlund. De 24-jarige Deense back komt over van het Noorse Tromsø en kost 1 miljoen euro. Zijn komst was broodnodig nadat RB Leipzig de verhuurperiode van de Spaanse jeugdinternational Hugo Novoa vroegtijdig beëindigde.

Eerder deze transferperiode trok FC Utrecht ook al een derde keeper aan met oud-bekende Thijmen Nijhuis. Daarnaast kwamen Sam Lammers (Rangers FC) en Tim Handwerker (1.FC Nürnberg) op huurbasis naar de ploeg van Ron Jans. FC Utrecht bedong voor Handwerker ook een optie tot koop.