FIFA: Geen Nederlandse clubs met transferban

winterse transfer deadline

De winterse transferperiode is in volle gang. Spelers wikken en wegen over het aantrekken van nieuwe spelers of de mogelijke transferwaarde van spelers in de belangstelling van andere clubs. Toch zijn er ook clubs die helemaal niets doen. Dat heeft alles te maken met clubs die op de zwarte lijst staan van de FIFA.

Wereldvoetbalbond FIFA is normaliter niet zo transparant. Nu wel. Het deelt op haar eigen website alle clubs met een sanctie. Er is een grote hoeveelheid aan clubs te vinden die het niet zo nauw nemen met transferregels en vooral het betalen. Op de website van de FIFA is een overzicht te vinden van alle clubs met een ‘registration bans‘ welke elke maandag van een update wordt voorzien. Hierin is geen enkele Nederlandse club opgenomen.

De Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie kunnen we dan weliswaar niet vinden. Wel een groot aantal clubs uit onder andere Portugal, China of Turkije. Zo staat het Portugese Boavista bijvoorbeeld 25 keer op de lijst. Bij onze Zuiderburen staan ook een aantal clubs op de lijst. Nu moet gezegd worden dat Lierse SK en Excelsior Moeskroen niet meer onder deze naam én Stamnummer bestaan. Dat is wel het geval bij KV Oostende. Die club, ook onderdeel van het zelfde netwerk als FC Den Bosch, staat onderaan op het tweede niveau van België. Ook bij Lommel, dat onderdeel van de City Football group is, is er sprake van een ban.

Naast Boavista prijken ook andere bekende namen als 1. FC Köln, Honved en Venezia op de lijst.