Geen grote uitgaande transfers in Eredivisie verwacht

transfermarkt winter deadlines eredivisie

De internationale transfermarkt is inmiddels bezig aan zijn elfde dag. De tijd tikt door. Toch lijken er deze winterse transferperiode geen giga uitgaande transfers plaats te vinden. Spelers als Santiago Gimenez (Feyenoord), Vangelis Pavlidis (AZ) en Johan Bakayoko (PSV) is er veel aan gelegen om het seizoen bij hun huidige clubs af te maken.

In de voorbije winterse transferperiode maakte PSV zelfs nog financiële klappers door Cody Gakpo (naar Liverpool) en Noni Madueke (naar Chelsea) voor tientallen miljoenen euro’s te verkopen. Bi andere clubs ging het vooral om huurtransfers. Een uitzondering was SC Heerenveen dat zaken deed met Olympique Lyon. De Friezen verkochten voor een bedrag van bijna tien miljoen euro aanvaller Amin Sarr. Mogelijk dat SC Heerenveen bij uitgaande transfers ook deze winterse transferperiode best of the rest gaat worden.

De transfermarkt moet echt nog op gang komen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat er grote wijzigingen gaan plaatsvinden bij PSV, Feyenoord, FC Twente of AZ. Ajax is een ander verhaal maar lijkt deze winterse transferperiode vooralsnog geen bedragen van boven de 10 miljoen euro op te halen. Dat zou alleen kunnen gebeuren wanneer de Engelse belangstelling in Steven Bergwijn zich gaat doorzetten, of wanneer een Engelse club wil profiteren van de contractsituatie van Jorrel Hato. De vorig jaar in Oranje gedebuteerde Hato heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2025.

PSV kan geld verdienen aan bankzitter

PSV is op de hoogte van de belangstelling van Yorbe Vertessen. De 23-jarige buitenspeler werd vorig jaar al door PSV de tweede seizoenshelft verhuurd aan Union St. Gillis. Nu is er volgens het Eindhovens Dagblad serieuze belangstelling van Union Berlin en Toulouse. Beide clubs denken aan een transfersom van circa 5 miljoen euro. PSV zet in op meer.

SC Heerenveen kan opnieuw cashen met smaakmaker

Ook bij SC Heerenveen kan er weer een Sarr-achtige transfer gaan plaatsvinden. Lille wil volgens VI namelijk in Friesland gaan shoppen en Osame Sahraoui oppikken. SC Heerenveen weet dat er meer interesse uit de Ligue 1 is. Ook Nice en Stade Rennes zien het wel in de 22-jarige dribbelaar zitten. Volgens de Leeuwarder Courant neemt SC Heerenveen geen genoegen met zes miljoen euro. Er wordt op een hoger bedrag gemikt.