PSV boekte grootste uitzege in historie

Manneshotit / Red Bull Content Pool

PSV kan het kampioenschap nu echt ruiken. In Friesland werd met grote cijfers gewonnen van SC Heerenveen. Daarmee is PSV officieus kampioen. Bij een mogelijk puntverlies van Feyenoord bij Go Ahead Eagles in Deventer is PSV vanavond al kampioen van Nederland. Toch heeft PSV sowieso al een record te pakken: de grootste uitzege in de historie.

Zes verschillende doelpuntenmakers

Op bezoek bij SC Heerenveen won PSV namelijk met 0-8. Binnen 11 minuten stond het voor het elftal van Peter Bosz al 0-3. Zowel Guus Til als Malik Tillman scoorden vanavond twee keer. Joey Veerman, Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Patrick van Aanholt maakten de andere Brabantse goal. Voor Luuk de Jong was deze extra bijzonder. Op de topscorerlijst aller tijden van de Eredivisie passeerde Luuk de Jong namelijk Ajax-legende Sjaak Swart.

Grootste uitzege PSV in Eredivisie

Nooit eerder won PSV een uitduel in de Eredivisie met acht goals verschil. Wel won het al drie keer met zeven goals verschil. Dat gebeurde op 19 september 1971 bij FC Den Bosch, op 26 februari 1978 bij FC Amsterdam en op 15 september 2018 bij ADO Den Haag. In alle gevallen won PSV deze wedstrijden met 0-7.