KNVB Beker verrassing Hercules wacht exodus

KNVB beker verrassing Hercules

Het was de grootste verrassing van de afgelopen jaren in de TOTO KNVB Beker. De amateurs van USV Hercules die een dolend Ajax in de Utrechtse Galgenwaard uit het bekertoernooi knikkerde. Voor even waren Hercules en Ajax wereldwijd in het nieuws.

Hercules mocht dit toernooi zelfs nog even dromen van de kwartfinale. Hierin was echter SC Cambuur uiteindelijk op tijd bij de les en wist het na verlengen alsnog de kwartfinale te bereiken. Na gisteravond zit SC Cambuur zelfs bij de laatste vier door Vitesse te verslaan. Toch kon Hercules ondanks alles een mooi bedrag vanuit de KNVB, televisiegeld en recettes bijschrijven. Niet verkeerd voor een ploeg die dit seizoen bivakkeert in de brede middenmoot van de Derde Divisie A.

Succescoach Hercules aan de slag in Tweede Divisie

Het succes heeft echter ook een keerzijde. Succescoach én technisch manager René van der Kooij vertrekt na dit seizoen namelijk bij Hercules. Gisteren (woensdag) werd de 53-jarige oefenmeester gepresenteerd bij het altijd ambitieuze Rijnsburgse Boys. Er lag voor Van der Kooij in Rijnsburg een contract voor twee seizoenen klaar met een optie op een derde jaar. Opvallend was het wel, Van der Kooij tekende in december nog een nieuw contract bij Hercules. Hierin was een clausule voor positieverbetering opgenomen. Rijnsburgse Boys bivakkeert weliswaar dit seizoen onderin de Tweede Divisie. Normaliter is het echter in de top van de Tweede Divisie te vinden.

Een exodus bij verrassing Hercules: wie vertrekken?

Naast het vertrek van Van der Kooij vertrekken ook de nodige spelers uit Utrecht. Er zijn al acht vertrekkende spelers bekend. Opvallend genoeg trekken er maar liefst 3 naar Sportlust ’46 uit Woerden. De huidige nummer drie van de Derde Divisie B verzekerde zich al van Christiaan van Hussen, Oussama Lahri en Max Fichtinger. Daarnaast halen zowel DOVO (Veenendaal) als IJsselmeervogels (Spakenburg) ieder twee spelers op uit Utrecht. Max van Hees en Deveron Fonville trekken naar IJsselmeervogels. Mats Grotenberg en Lars Vermeulen  gaan aan de slag bij DOVO. Al deze clubs spelen op hetzelfde niveau als Hercules. Tot slot trekt Finn Kluiver naar 4e divisionist. SDV Barneveld.

Hercules: eerste spelers geven duidelijkheid, toekomst bekerheld nog onduidelijk

Tot op heden heeft Hercules voor komend seizoen pas twee versterkingen gevonden. De 23-jarige aanvaller Sel Bastmeijer komt komende zomer over van vierde divisionist vv Dongen. Tegelijkertijd komt de 22-jarige Jules Stokkers over van competitiegenoot HSC’21. De middenvelder gaat in Utrecht studeren.

Daarnaast verzekerde Hercules zich ook voor nog een seizoen Nathan Bijl, Valentijn Beck en Amin Moumouh. Een opsteker is ook het aanblijven van doelman Pepijn Vonk. Het is nog onbekend wat de plannen zijn van bekerheld én rechtenstudent Tim Pieters.