James Milner jaagt in 2024 op Premier League record

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Still going strong. De inmiddels 37-jarige James Milner doet een serieuze aanval op de meeste wedstrijden ooit in de Premier League. Vandaag kwam de middenvelder door een basisplaats bij Brighton Hove & Albion tegen West Ham United op gelijke hoogte met een andere Premier League legende, Ryan Giggs. Beide staan nu op 632 duels op het hoogste niveau van Engeland. Milner mag zelfs dromen van de spelers met de meeste wedstrijden ooit.

Giggs speelde alle wedstrijden voor een en dezelfde club, Manchester United. Milner hopte van club naar club. De 632 duels werden door Milner verdeeld over Liverpool (230), Manchester City (147), Aston Villa (100), Newcastle United (94), Leeds United (48) en nu dus Brighton Hove & Albion (13). Mocht hij dit seizoen nog alle duels in actie komen dan komt hij in de buurt van Gareth Barry (653 duels). Milner komt dan 2 duels te kort en zou dat in het kalenderjaar 2024 nog kunnen bewerkstelligen. De uitdaging is wel dat Milner een aflopend contract heeft bij Brighton Hove & Albion. Manager Roberto De Zerbi is echter te veel liefhebber om Milner dat record te misgunnen.

James Milner evenaarde Ryan Giggs overigens ook op een ander vlak. Ook dat is een imponerend Premier League record. Net als Giggs kwam ook Milner nu 21 onafgebroken jaren uit in de Premier League. Tussen 2002 en 2024 speelde Milner ieder kalenderjaar een duel in de Premier League.

Wie speelde de meeste wedstrijden in de Premier League?

  1. Gareth Barry – 653 duels
  2. James Milner – 632 duels*
  3. Ryan Giggs – 632 duels

*cijfers van 2 januari 2024

Wie is topscorer aller tijden in de Premier League?

  1. Alan Shearer – 260 goals
  2. Harry Kane – 213 goals
  3. Wayne Rooney – 209 goals

Op zoek naar meer feitjes? Check ook eens onze voetbalquiz sectie.