Locadia tekent contract bij hekkensluiter tweede niveau Spanje

winterse transfer deadline

Jurgen Locadia is weer voetballer. De aanvaller genoot de afgelopen periode van een transfervrije status nadat zijn contract bij het Chinese CZ Mighty Lions begin dit jaar werd ontbonden. Vandaag maakte het Spaanse SD Amorebieta bekend Locadia tot het einde van het seizoen aan zich te hebben gebonden.

Eerder leek de transfervrije Locadia nog aan de slag te gaan bij Vitesse. Locadia werd al gesignaleerd op het trainingscomplex van Vitesse. De huidige nummer zeventien lijkt door de huidige organisatie niet te kunnen doorpakken. SD Amorebieta, dat uitkomt op het tweede niveau van Spanje, deed dat wel. In La Liga 2 is Amorebieta terug te vinden op de laatste plaats. Het is terug te vinden op plek 22. Daarmee is de kans groot dat het verblijf in La Liga 2 maar één jaar zal duren. Tegelijkertijd zal de uitzege bij nummer dertien Real Zaragoza afgelopen weekend de club goed hebben gedaan. Het verschil met de veilige achttiende plaats is echter 7 punten.

De dertigjarige Locadia is misschien wel de bekendste voetbalnomade van Nederland aan het worden. Na Nederland, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten trok hij in 2022 naar Iran. Via China gaat hij nu aan de slag in Spanje. Daarnaast is de voormalig spits van PSV ook international van Curacao.