Roda JC oriënteert zich op nieuwe keeper

Roda JC wil deze winterse transferperiode graag nog een doelman aan haar selectie toevoegen. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie wordt nadrukkelijk gelinkt aan een huurdeal met Kjell Peersman van PSV. Er zijn echter meer opties. Roda JC heeft namelijk ook een doelman op proef.

Kjell Peersman krijgt van PSV de kans om elders ervaring op te doen. De negentienjarige doelman speelt al geregeld mee bij Jong PSV maar  de trotse koploper van PSV beschikt over meer talentvolle keepers. Jong PSV trainer zete de eveneens negentienjarige Niek Schiks in de eerste seizoenshelft vaker onder de lat terwijl ook Roy Steur (18) speeltijd kreeg. Roda JC biedt uitkomst. Er wordt door het Eindhovens Dagblad zelfs al gesproken over een medische keuring en een huurtransfer die aanstaande is.

Het is niet de enige keeper die in beeld is bij Roda JC. De Limburgers hebben namelijk ook de Algerijnse doelman Ahmed Abdelkader op proef, zo meldt De Limburger. De 1.93 meter lange doelman speelt momenteel in de Tunesische competitie bij US Bikra. Eerder kwam hij in die competitie uit voor CR Belouizdad. Voor die club kwam hij ook uit in de Afrikaanse variant van de Champions League (CAF-Champions League). De in Frankrijk geboren doelman speelde eerder in de jeugd voor Guingamp en Sunderland.

Roda JC heeft namelijk een uitdaging op keepersvlak. Eerste keus Koen Bucker zal vermoedelijk pas begin maart weer voor het eerst in actie komen. Met Loek Hamers (23) en Jordy Steins (18) is er weinig ervaring onder de lat. Dat komt vooral omdat Rody de Boer aan ht einde van de zomerse transferperiode na een verloren concurrentiestrijd naar het Deense Aalborg trok. Peersman en mogelijk Abdelkader kunnen nu uitkomst bieden.

Meer weten over transfers in de Keuken Kampioen Divisie? Check dan Transfermarkt: De stand van zaken in de Keuken Kampioen Divisie