Sheraldo Becker trekt van Bundesliga naar Real Sociedad

Credits: Bundesliga

Sheraldo Becker maakt definitief de overstap van Union Berlin naar Real Sociedad. De pijlsnelle aanvaller zal een meerjarig contract in San Sebastian gaan tekenen en daarmee het Nederlandse contingent aan spelers in La Liga aanvullen. Het Estadio Anoeta in Baskenland wordt zijn nieuwe thuishaven terwijl het iconische Het Stadion An der Alten Försterei  in Berlijn wordt uitgezwaaid.

De afgelopen seizoenen maakte Becker de opmars mee van Union Berlin in de Bundesliga. Na de Conference League en Europa League kwam Union Berlin dit seizoen uit in de Champions League. Sportief gaat het dit seizoen echter niet voor de wind. Het staat slechts vijftiende in de Bundesliga.

Sheraldo Becker kwam woensdag aan in het wonderschone San Sebastian. De Surinaamse Nederlander wordt donderdag medisch gekeurd. Daarna zal Becker, die zowel op de flanken als in de spits uit de voeten kan, een tweejarig contract plus een optie voor nog een jaar tekenen. Opvallend genoeg is Becker pas de derde landgenoot die bij de Spaanse subtopper aan de slag gaat. Doelman Sander Westerveld en middenvelder Jeffrey Sarpong ging de pijlsnelle aanvaller eerder deze eeuw voor.

Nederlandse clubs profiteren mee van transfer

De Surinaams international kost circa 3 miljoen euro. Zijn voorgaande clubs, Ajax, ADO Den Haag en PEC Zwolle, wreven de afgelopen jaren in hun handen door interesse uit de Premier League. Nu maakt Becker, mede vanwege een aflopend contract, voor slechts een fractie van de eerder genoemde bedragen de overstap naar een andere competitie.

Met de transfer pakt Ajax een solidariteitsbijdrage van circa 92.000 euro. Dat heeft er alles mee te maken dat Becker een groot gedeelte van de jeugdopleiding in Amsterdam doorliep. Ook ADO Den Haag (35.000 euro) en PEC Zwolle (22.000 euro) profiteren mee.

Becker wordt vijfde Nederlandse speler in La Liga

Sheraldo Becker wordt dit seizoen de vijfde Nederlandse speler in La Liga. Frenkie de Jong en Memphis Depay spelen er al langer. Daley Blind (Girona) en Daley Sinkgraven (Las Palmas) zijn daar afgelopen jaar bijgekomen.

Welke Nederlandse voetballers kwamen eerder uit voor Real Sociedad?

  • Sander Westerveld (2002 – 2004)
  • Jeffrey Sarpong (2010 – 2013)
  • Sheraldo Becker (2024 – heden)