Super Bowl 2024: Een mix van sport, Tiësto en een Beckham commercial

De Super Bowl van 2024 belooft een spektakel te worden, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. De Nederlandse invloed is dit jaar sterker dan ooit, met DJ Tiësto die een unieke rol speelt tijdens de grootste sportfinale van Amerika. Ook wordt er uitgekeken naar de creatieve commercials. Uber Eats heeft al een teaser video met niemand minder dan David Beckham. Daarnaast wordt er ook een commercial met Lionel Messi in de hoofdrol verwacht.

De Wedstrijd: Kansas City Chiefs versus San Francisco 49’ers

De finale tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49’ers belooft een spannende clash te worden. Beide teams hebben een sterke aanhang en de sportieve strijd zal ongetwijfeld voor memorabele momenten zorgen. De Super Bowl LVIII is op 11 februari live te zien bij ESPN.

Op papier is Kansas City Chiefs de grote favoriet. De ploeg van sterspeler Travis Kelce won in 2020 de Super Bowl na een periode van vijftig jaar zonder prijs. Het was het startsein van een succesvolle periode. Ook in 2021 (verloren van Tampa Bay Buccaneers) en 2023 (gewonnen van Philadelphia Eagles) stond Kansas City Chiefs in de Super Bowl finale.

De Nederlandse invloed op de Superbowl

Tijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, zal tijdens de rustmomenten van de Super Bowl op 11 februari in Las Vegas zijn muzikale talent ten gehore brengen. Hij is de eerste Nederlander én de eerste dj die deze eer te beurt valt. Naast zijn optredens voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens pauzes in het stadion, heeft hij ook verzoeknummers van spelers.

Ook Travis Kelce van de Kansas City Chiefs deed van een verzoek. Kelce, de vriend van Taylor Swift, wil graag een uitspraak van zichzelf verwerkt zien in de set. Na het winnen van de Super Bowl in 2019   schreeuwde Kelce een zin uit het nummer Fight For Your Right van de Beastie Boys. Het nummer wordt sindsdien vaak gedraaid bij wedstrijden van de Kansas City Chiefs. Fans hopen uiteraard ook dat Taylor Swift naar Las Vegas komt om haar vriend in de Super Bowl finale aan te moedigen.

De rol van Tiësto, een fervent NAC Breda fan, is trouwens wel iets anders dan de half time show. Die wordt dit jaar gehost door Usher.

Het stadion: de Allegiant Stadium

Het multifunctionele Allegiant Stadium in Las Vegas is de plaats van handeling. Het stadion biedt plaats aan 65.000 toeschouwers. Normaliter is het stadion de thuisbasis van de Las Vegas Raiders. Het 1.9 miljard dollar kostende stadion was ook de thuisbasis van een aantal voetbalwedstrijden. Zo werd op 1 augustus 2021 de finale van de CONCACAF Gold Cup gespeeld. In die finale won de Verenigde Staten met 1–0 van Mexico. Ook de Amerikaanse worstelorganisatie World Wrestling Entertainment (WWE) maakte voor een groot event gebruik van het stadion.

Het Allegiant Stadium wordt de komende periode ook voor internationale voetbalwedstrijden gebruikt. Zo zal het komende zomer ook drie duels hosten voor de CONMEBOL Copa America 2024. Opvallend genoeg is Las Vegas niet een van de steden waar wordt gevoetbald tijdens het WK van 2026. Er is gekozen voor 11 andere Amerikaanse stadions.

Superbowl garant voor bijzondere commercials

Naast het sportieve geweld staan de Super Bowl commercials altijd in de schijnwerpers. Dit jaar verrast Uber Eats met een commercial met niemand minder dan voetbalicoon David Beckham. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze creatieve uiting, die zonder twijfel veel aandacht zal trekken. David Beckham en diens vrouw Victoria Beckham hebben in de teaser video van de commercial een flinke knipoog richting de populaire Netflix serie over hun leven. En dan nog een specifieke scene. In de pauze van de Super Bowl zal de daadwerkelijke Uber Eats commercial met de Beckhams voor het eerst te zien zijn.

Super Bowl: de round up

De Super Bowl is niet alleen een hoogtepunt voor American football-fans, maar ook voor muziekliefhebbers en liefhebbers van creatieve commercials. Met de Nederlandse DJ Tiësto die de muziek verzorgt en de bijzondere commercials, waaronder die van Uber Eats met David Beckham en , wordt het een evenement dat je niet wilt missen. Bekijk de commercial van Uber Eats met David Beckham hier:

Ook Lionel Messi gaat schitteren in een Superbowl commercial. Messi, in de Verenigde Staten actief voor MLS club Miami CF, promoot een light beer. De Argentijnse superster voetbalt op het strand en sluit af met het bestellen van het in Nederland onbekende biertje Michelob Ultra van Anheuser-Busch. Michelob Ultra is een heerlijk licht biertj en bevat slechts 95 calorieën. Inmiddels is ook de teaser video al op YouTube gelanceerd: