Winterse transferplannen van Fortuna Sittard: Peterson gecontracteerd, Pandur in de Kijker

winterse transfer deadline

De winterse transfermarkt moet nog op gang komen. Toch is het al goed om in te zoomen. Zo keken we al naar de winterse transfer deadlines maar bijvoorbeeld ook naar de transferplannen in de Keuken Kampioen Divisie. Vandaag kijken we naar we naar de winterse transferplannen van Fortuna Sittard.

Transferwensen: Een oude bekende en een extra middenvelder

Fortuna Sittard begon het seizoen nog aarzelend. Inmiddels is de ploeg van Danny Buys op doelsaldo de koploper van het rechterrijtje. Er wacht een boeiende transferperiode voor de nummer tien van de Eredivisie. Fortuna Sittard maakte vandaag bekend dat Kristoffer Peterson  tot de zomer van 206 heeft weten vast te leggen.

Peterson was transfervrij na zijn vertrek bij Hapoel Beer Sheva. Daar was de buitenspeler slechts een half jaar actief was. Door een combinatie van weinig speeltijd én de oorlogssituatie in Israel besloot hij zijn contract te ontbinden.  Hierdoor kon de 29-jarige buitenspeler een nieuw avontuur in de Eredivisie aangaan. Eerder kwam hij in de Eredivisie uit voor FC Utrecht, Roda JC en Heracles Almelo. Tussen 2020 en 2023 kwam hij in de Tweede Bundesliga uit voor Fortuna Düsseldorf waar hij vooral als invaller werd gebruikt.

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1744679451370102821

Fortuna Sittard zou daarnaast nog graag een middenvelder verwelkomen. Hiervoor kijkt de club nadrukkelijk in de pool van huurlingen en transfervrije spelers. Een mogelijke transfer zou pas in de slotfase van de transfermarkt tot stand komen.

Oud-eigenaar wil Fortuna Sittard beroven

Eerder leek de Turkse mediatycoon Acun Ilicali nog eigenaar van Fortuna Sittard te worden. Uiteindelijk stak de clubleiding van Fortuna Sittard een stokje voor de overname. Ilicali zou zich te veel willen bemoeien met het technische beleid in Limburg. In Engeland heeft men daar minder moeite mee. Begin 2022 nam flamboyante zakenman Championship club Hull City over. Ilicali betaalde circa 24 miljoen euro en Hull City maakt een mooie transformatie door. Mogelijk dat Fortuna Sittard nu een basiskracht aan Hull City gaat verliezen.

Doelman Ivor Pandur staat nadrukkelijk in de belangstelling van Hull City. Pandur werd na een succesvolle huurperiode afgelopen zomer pas definitief overgenomen van Hellas Verona. Hull City wil graag de playoffs voor promotie naar de Premier League bereiken en is goed op weg. Op dit moment staat het zevende in de sterke Championship. Aan het einde van het seizoen nemen de nummers drie tot en met acht deel aan de playoffs voor promotie naar de Premier League. Hull City heeft 39 punten waarmee de top twee (directe promotie) wel al uit beeld is. Leicester City (65 punten) en Ipswich Town (55 punten) staan er beter voor.

Hull City heeft grote ambities voor de resterende 20 competitieduels. The Tigers, zoals de bijnaam luidt, zijn met Liverpool in gesprek over het huren van Fabio Carvalho die is terugkeert van een huurperiode bij RB Leipzig. Daarnaast moet de 23-jarige Pandur de club komen versterken. Waar fans van Fortuna Sittard denken aan een bedrag van minimaal 4 miljoen euro, denkt Hull City nog niet eens de helft nodig te hebben. Er circuleren berichten van een transfersom van circa 1.4 miljoen euro. Dat heeft alles te maken met de financiële situatie waarin Fortuna Sittard spelers moet verkopen.

Fortuna Sittard en FC Groningen kunnen elkaar helpen

Fortuna Sittard heeft naast Pandur met de dertigjarige Luuk Koopmans al een keeper met Eredivisie in de selectie. De verwachting is echter dat Fortuna Sittard dan alsnog de markt op moet. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Mogelijk kan het met een vergelijk komen met FC Groningen dat Michael Verrips sinds de zomer van 2022 huurt. Vorig jaar was Verrips eerste keus in de Euroborg. De schoonzoon van Mark van Bommel raakte dit seizoen zijn bassiplaats bij FC Groningen kwijt. Dat lijkt een win-win. Fortuna Sittard haalt dan een ervaren keeper terug die nog tot de zomer van 2025 onder contract staat. FC Groningen kan dan eveneens besparen met Hidde Jurjus als eerste keer.