‘Zoon van’ duikt op bij FC Twente selectie

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Een opvallende naam op de spelerslijst van FC Twente voor haar trainingskamp in Spanje. Trainer Joseph Oosting heeft namelijk de zoon van Jan Vennegoor of Hesselink opgenomen in zijn selectie.

In totaal neemt Oosting vier spelers uit de opleiding van FC Twente mee. Het gaat om Jort Ribbers, Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink en Benjamin Nagel.  FC Twente verblijft onder de rook van Valencia. De trotse nummer drie van de Eredivisie speelt er zondagmiddag ook een oefenduel tegen CD Eldense.

Lucas Vennegoor of Hesselink (17) is de zoon van oud-international Jan Vennegoor of Hesselink. Net als zijn vader heeft hij een behoorlijke fysiek. De zeventienjarige aanvaller is 1.88 meter groot. Dit seizoen scoorde hij al 13 keer voor FC Twente / Heracles onder 18. Zijn vader speelde eerder voor FC Twente, PSV, Celtic, Hull City en Rapid Wien. Ook speelde hij 19 keer voor het Nederlands Elftal.

De jonge Vennegoor of Hesselink is zeker niet de enige ‘zoon van’ die momenteel in de Eredivisie actief is. Er staan een aantal jonge spelers te trappelen om net als hun vader hun debuut te maken in de Eredivisie én uiteindelijk voor Oranje geselecteerd te worden. Een aantal bekende namen zijn:

Welke Eredivisie speler hebben een oud-Oranje international als vader?

  • Steven Berghuis (Ajax), zoon van Frank Berghuis (1 cap)
  • Ruben van Bommel (AZ), zoon van Mark van Bommel (79 caps)
  • Mexx Meerdink (AZ), zoon van Martijn Meerdink (1 cap)
  • Sem Westerveld (AZ)*, zoon van Sander Westerveld (6 caps)
  • Lucas Vennegoor of Hesselink (FC Twente)*, zoon van Jan Vennegoor of Hesselink (17 caps)

PEC Zwolle aanvaller Divaio Bobson wordt tijdens een voetbalquiz ook regelmatig genoemd. De negentienjarige aanvaller is de zoon van Kevin Bobson, die zat ooit wel bij de Oranje selectie maar maakte nog zijn debuut in het Nederlands Elftal.

*Nog geen debuut in Eredivisie