Dinamo Zagreb lijkt af te haken voor Nigel Robertha

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Nigel Robertha speelt nog altijd bij Levski Sofia. Er is concrete belangstelling van de Kroatische topclub Dinamo Zagreb maar beide partijen zijn nog niet tot overeenstemming gekomen. Inmiddels is er ook uit andere landen belangstelling.

Er was enige tijd sprake van een betalingsprobleem bij Levski Sofia. Dat had kunnen leiden tot een transfervrij vertrek van Robertha. Onze landgenoot met Antiliaanse roots heeft inmiddels echter zijn salaris ontvangen. Levski Sofia heeft daarom ook een bod van circa 500.000 euro op Robertha van Dinamo Zagreb afgewezen. Ook een verhuur met optie tot koop is voor Levski Sofia geen optie. De Bulgaarse topclub heeft een hoger bedrag in gedachte.

Het blijft echter de vraag of de 22-jarige Robertha in januari niet alsnog een transfer maakt. Er is concrete belangstelling uit Hongarije en Turkije. De Hongaarse topclub Ferencváros wil in eigen land haar koppositie consolideren. Met de vrijgekomen gelden uit de groepsfase van de Champions League kan de club ook daadwerkelijk een slag slaan. En dat voor de komende jaren. Daarnaast is er interesse vanuit een Turkse Super Lig club.

Vooralsnog houdt Levski Sofia vast aan een vraagprijs van circa 1 miljoen euro. De oud-jeugdspeler van Feyenoord kon voor dat bedrag afgelopen zomer vertrekken naar de Verenigde Arabische Emiraten. Robertha zag een transfer naar de zandbak echter niet zitten. Levski Sofia betaalde in 2019 ruim 800.000 euro aan Cambuur. De 22-jarige aanvaller ligt zelf nog tot 2022 in Sofia vast.