Bijzondere voetbalreizen

Op deze pagina delen we onze ervaringen met voetbalreizen. Elke voetbalfan bezocht wel eens een wedstrijd in de Premier League, Bundesliga of FC Barcelona. Het bezoeken van een buitenlandse voetbalwedstrijd zorgt altijd weer voor uitdagingen. Wat moet je in je beperkte tijd absoluut doen? Daar gaat de redactie van VoetbalPlus.nl je mee proberen te helpen. Met handige informatie en bijbehorende inspiratie.

Over de redactie. De afgelopen jaren bezochten we wedstrijden in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Oekraïne, Schotland en Spanje. IWe kwamen bij clubs als Fulham, Napoli en HSV maar ook FC Barcelona en Juventus. Wat het zo bijzonder maakt? Elk voetbalreis heeft zo zijn unieke eigenschappen en geeft nieuwe ervaringen. Persoonlijk combineren we graag een voetbalreis met een leuke citytrip.

Op deze pagina delen we onze ervaringen op het gebied van bijzondere voetbalreizen. Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen? We horen er graag over!

Welke type voetbalreizen zijn er?

Bij voetbalreizen kan je een onderscheid maken tussen drie verschillende type voetbaltrips:

  1. De vriendengroep: combinatie van het bezoeken van een voetbalwedstrijd en stappen in de lokale horeca.
  2. Het verliefde stelletje: de vriendin of vrouw in kwestie wil graag een stedentrip. Deze wordt dan voor de mannelijke wederhelft gecombineerd met een bezoek aan een voetbalwedstrijd. Barcelona is hierin erg populair.
  3. De vader – zoon trip: samen met je vader een unieke ervaring in een buitenlandse voetbalstadion beleven. Vaak een mooie pot voetbal in combinatie met een stad. Hierbij kan je een onderscheid maken als vader met jonge kinderen (topclub en hotel met zwembad aanbevolen) of een vader met een volwassen kind of kinderen (leuke stad, café en mooi affiche).

Welke aanbieders van voetbalreizen kunnen jullie aanbevelen?

Er zijn een groot aantal aanbieders van voetbalreizen. Het is belangrijk om te bepalen of je een geheel verzorgde voetbalreis wil ondernemen, of juist een gedeelte van de reis zelf wil boeken. Tickets van minder aansprekende clubs of wedstrijden zijn vaak heel makkelijk zelf te regelen. Zo kocht ik tickets voor een Supercopa duel tussen Sevilla en FC Barcelona gewoon via de clubsite. Vooral in Engeland is het kopen van losse wedstrijdtickets bijzonder complex. Hiervoor heb je vaak een (betaald) membership account nodig.

Anderen kiezen er juist voor om hun voetbaltrip volledig uit te besteden. Aanbieders hiervan zijn onder andere Voetbaltravel en Voetbalreizen.com. Ook is het een aanrader om Newcastle United met DFDS Seaways vanaf IJmuiden te bezoeken.

Meer inspiratie nodig? Check dan ook eens de verslagen van Santos.

Foto van voetbalreis Crystal Palace - Manchester City
Foto van voetbalreis Crystal Palace – Manchester City

Veel plezier met je voetbalreis!