Malaga: de ideale combinatie van trainingskamp en voetbalreis

Photo by Jonas Denil on Unsplash

Steeds meer amateurclubs reizen in januari af naar de Zuid-Europese kust. Naast trainen aan bijvoorbeeld de Spaanse kust staat het ook vol  teambuilding activiteiten. Hierbij mag een bezoek aan een voetbalwedstrijd niet ontbreken. Een trainingskamp aan Benalmádena en Torremolinos wordt dan ook vaak gecombineerd met een bezoek aan Malaga en haar voetbaltrots. Daarmee heeft een trainingskamp alles wat een voetbalteam maar kan wensen. Trainen in de zon, een strandwandeling, een voetbalquiz, een oefenwedstrijd en dus een bezoek aan Malaga CF.

Malaga is daarmee langzaam uitgegroeid tot een populaire bestemming voor voetbalreizen. De stad is de thuisbasis van voetbalclub Malaga CF, die opvallend genoeg op het tweede niveau van Spanje speelt. Malaga is dit seizoen zelfs afgegleden naar de degradatiezone. De ploeg is terug te vinden op de 21ste plaats. Na 20 duels werden in de sterke La Liga 2 slechts 16 punten vergaard. Alleen hekkensluiter UD Ibiza deed het op doelsaldo slechter.

Het stadion, Estadio La Rosaleda, is een toeristische attractie op zich. Supporters kunnen er genieten van spectaculaire wedstrijden, tegen bijvoorbeeld koploper Eibar of streekgenoot Granada. Het stadion heeft plaats voor 33.000 toeschouwers. Niet zo heel lang geleden werd er nog Champions League in Rosaleda gespeeld. In 2013 werd Malaga na verlenging in de kwartfinales uitgeschakeld door Borussia Dortmund. Bekende spelers van toen waren Roque Santa Cruz, Javier Saviola en Joaquin. Ook Joris Mathijsen en huidig PSV trainer Ruud van Nistelrooy droegen ooit het shirt van Malaga.

Nog steeds hebben Malaga CF en Rosaleda een bepaalde magie. Rondom op het stadion zijn al ruim van te voren allerlei eettentjes te vinden. Ook kan je hier het lokale bier Victoria drinken. Naast het bezoeken van een voetbalwedstrijd is er voor vriendengroepen en voetbalclubs die in Malaga nog veel meer te doen. Naast het bezoeken van de stadion is er bijvoorbeeld een levendig nachtleven met veel bars en clubs.

Een populaire discotheek is Sala Gold waar het pas na 01.00 uur echt druk gaat worden. Er zijn in Malaga ook tal van bezienswaardigheden zoals het Gibralfarokasteel en de Moorse tuinen. Ook de haven met haar terrassen is een aanrader. Zo kan je lekker met een grote groep in het zonnetje zitten bij Nusa Malaga. Aan bier en cocktails geen gebrek. Veel plezier met je voetbalreis.

Bezocht: Malaga – Sporting Gijon op 9 januari 2022. Uitslag 2-2.