Excentrieke zakenman uit Zeeland verkoopt Belgische club

Salar Azimi is niet langer eigenaar van het Belgische Patro Eisden Maasmechelen. Azimi kwam op jonge leeftijd van Iran naar Nederland. Hier groeide hij uit tot een excentrieke zakenman, die eerder bonussen in het vooruitzicht stelde bij FC Dordrecht en NAC Breda. Hij was ruim twee jaar de eigenaar van het Belgische Patro Eisden Maasmechelen.

Azimi verkocht zijn aandelen in Patro Eisden Maasmechelen aan een Engelse consortium dat onder leiding staat van Derrick Devonpart. De Engelsman wil van de Belgische club een profclub maken. De 39-jarige oud-prof Stijn Stijnen heeft op dit moment verschillende rollen bij de club. Naast algemeen directeur is hij ook verantwoordelijk voor het technische beleid én is hij trainer van het eerste elftal.

Stijnen ziet de overname helemaal zitten. “Er ligt een stevig masterplan op tafel,” zegt Stijn Stijnen in het persbericht. “De voorbije jaren zijn we regelmatig op de limieten gebotst van wat een club kan betekenen in 1ste Nationale. De nieuwe investeerder moest dus een aanvulling zijn op de sterktes die onze club al bezit. Als je verder kan bouwen op goede fundamenten, oogt de toekomst zeer goed

Patro Eisden Maasmechelen is nu nog actief op het derde niveau van België, de eerste nationale. Er is ruimte op het tweede profniveau van onze zuiderburen. Die bestaat mede vanwege licentie-eisen uit slechts acht clubs. Het zou wel extra concurrentie betekenen voor Nederlandse clubs uit de grensstreek. Maastricht en Sittard liggen op nog geen half uur reisden van Maasmechelen.

Het is onbekend wat Azimi voor Patro Eisden Maasmechelen incasseert. Wel is duidelijk dat Azimi nog minimaal vijf seizoenen aan de club blijft verbonden als één van de hoofdsponsoren. Vorig jaar promoveerde de club onder leiding van Azimi en Stijnen al van het vierde naar het derde niveau. Azimi werd in Nederland bekend vanwege zijn deelname aan verschillende TV-programma’s waaronder ‘Steenrijk, straatarm’

In maart 2019 ging Omroep Zeeland nog met Azimi op bezoek bij Patro Eisden Maasmechelen.