RKC Waalwijk wil Delcroix langer houden

Credits: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk onderzoekt de mogelijkheden om langer te kunnen beschikken over Hannes Delcroix. De 21-jarige verdediger werd het afgelopen seizoen al door de Brabanders gehuurd van Anderlecht. De Belgische topclub ziet geen toekomst voor Delcroix in het eerste elftal.

Delcroix kwam voor RKC Waalwijk het afgelopen seizoen 23 keer in actie in de Eredivisie. De linksbenige verdediger heeft echter geen toekomst in Brussel. Ondanks een contract tot de zomer van 2022 kan Delcroix vertrekken. Aangezien er een transfersom op tafel moet komen is het de vraag of RKC Waalwijk tot een akkoord kan komen met Anderlecht. Mogelijk wacht RKC Waalwijk de transfermarkt af en hoopt men in de eindfase de verdediger opnieuw van Anderlecht te kunnen huren.

Anderlecht wil komend seizoen zelf graag door met de huurlingen Philippe Sandler en Derrick Luckassen, terwijl het afscheid wil nemen van een aantal overbodige verdedigers. Bij Sandler zou het om een nieuwe huurdeal met Manchester City gaan. Voor Luckassen zal Anderlecht met PSV tot een akkoord moeten komen over een transfersom. Een eerdere koopoptie van 5 miljoen euro werd niet gelicht. De verwachting is dat beide clubs elkaar weten te vinden bij een transfersom tussen de 2,5 en 3 miljoen euro.

Deze zomer wil Anderlecht schoon schip maken en daarmee weer financiele slagkracht krijgen op de transfermarkt. Het betekent dat ook een aantal verhuurde verdedigers het veld moeten ruimen. Naast Delcroix geldt dat ook voor Antonio Milic (Rayo Vallecano), Josué Sá (SC Huesca), James Lawrence (St. Pauli) en Bubacarr Sanneh (KV Oostende). James Lawrence speelde eerder in de jeugd van Haarlem, Ajax, Sparta en RKC om via het Slowaakse Trencin een transfer af te dwingen. Lawrence is ook international van Wales. Anderlecht kocht Sanneh ooit voor 8 miljoen euro van het FC Midtjylland. Ook de Gambiaan kan vertrekkne.