Chery aast op titel met Maccabi Haifa en verlengt contract

Tjaronn Chery lijkt zijn loopbaan af te gaan sluiten in de Israëlische competitie. De 32-jarige middenvelder heeft zijn contract bij Maccabi Haifa met twee seizoenen verlengd. Daarmee ligt hij tot de zomer van 2023 in Haifa vast.

Chery heeft al heel wat clubs achter zijn naam maar lijkt zich thuis te voelen in Haifa. De aanvallende middenvelder speelt sinds 2019 in Israel. Dit seizoen scoorde hij 5 keer in 15 duels. Ook gaf hij 4 assists. Daarnaast hoopt hij op korte termijn ook zijn debuut voor Suriname te kunnen maken.

Na vijftien duels stevent Maccabi Haifa met Chery af op de titel. Runner-up en regerend kampioen Maccabi tel Aviv heeft al acht punten achterstand. Maccabi Haifa gaat eigenlijk al het gehele seizoen aan de leiding. De titel in Israel zou voor Chery pas zijn tweede tastbare prijs zijn. Eerder won hij met FC Groningen de KNVB Beker.

De in Den Haag geboren Chery begon zijn loopbaan in de opleiding van FC Twente. Die club verhuurde hem later aan Cambuur en RBC. Na een transfervrije overstap naar FC Emmen volgde een jaar later een transfer naar ADO Den Haag. Ook daar maakte Chery indruk. Na twee seizoenen in de Residentie volgde FC Groningen. De bekerwinst was hier het hoogtepunt.

Na de historische beker met FC Groningen stond het Engelse Queens Park Rangers op de stoep. Het betaalde ruim 2 miljoen euro aan FC Groningen. Ook Chery pakte zijn kans in de Championship. Langzaam werd hij gelinkt aan grotere clubs en zelfs het Nederland Elftal werd genoemd. Chery koost in 2017 echter voor het grote geld in China. Guizhou Hengfeng maakte hem financieel onafhankelijk. Na een jaar werd hij verhuurd aan Kayserispor. Daarna begon zijn avontuur in Haifa en daar zijn ze maar wat blij met de contractverlenging.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Chery aast op titel met Maccabi Haifa en verlengt contract | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.