Hollywood acteurs nemen Engelse club definitief over

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Een ster uit Hollywood die een voetbalclub overneemt? Het is een keer iets anders dan een investeringsmaatschappij uit Rusland, het Midden Oosten of Azië. Toch is dat exact het verhaal bij Wrexham AFC.

Wrexham AFC is één van de vijf clubs uit Wales die in het Engelse voetbal actief is. Cardiff City en Swansea City zijn daar de bekendste voorbeelden van. Wrexham doet het iets minder. Al sinds 2008 is drie na oudste club ter wereld actief op het vijfde niveau van Engeland. Dat wordt ook wel de Conference Premier genoemd.

De club krijgt echter een enorme imago-boost. De acteurs en vrienden Ryan Reynolds en Rob McElhenney hebben namelijk de club overgenomen. Het tweetal investeert ruim 2 miljoen euro in de club. De overname is vandaag officieel bekrachtigd door de Engelse voetbalbond. Ryan Reynolds, is onder andere bekend van de blockbusters Deadpool en X-men Origins. Met zijn merk Aviation Gin heeft hij zich al direct aan Wrexham verbonden. Ook laat hij aan zijn ruim 17 miljoen Twitter volgers zijn voorliefde voor Wrexham blijken. Hij veranderde zelfs zijn naam van Ryan Reynold naar Wryan Reynold als verwijzing naar Wrexham. Ook Rob McElhenney deed dat met ‘Wrob’. De club heeft zelfs ‘slechts’ 80.000 volgers.

In een statement stellen de acteurs: “Het is een speciale dag voor ons om de nieuwe eigenaren te worden in de lange en legendarische geschiedenis van Wrexham AFC. Samen met de spelers, de staf, de fans en de lokale gemeenschap kunnen we nu ons doel nastreven om het team te laten groeien en het terug te brengen naar de EFL (Engelse profcompetities, red)  in het bijzijn van meer bezoekers en in een verbeterd stadion, terwijl we een positief verschil maken voor de gemeenschap in Wrexham.”

Plannen zijn er voldoende. Zo wordt er ook gekeken naar commerciële mogelijkheden en werd er direct al geïnvesteerd in vrouwenvoetbal. De nieuwe eigenaren: “2020 was een moeilijk jaar en er zijn waarschijnlijk nog meer uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid in de komende maanden, maar we hopen het team vanaf de tribune aan te moedigen zodra dat in 2021 veilig is.”

De club staat momenteel zevende in de Conference Premier. De achterstand op nummer twee, Hartlepool, is echter maar vier punten. De in 1807 geopende Racecourse Ground in Wrexham biedt plaats aan 15.500 toeschouwers.