Suriname heeft nieuwe bondscoach

Suriname heeft een nieuwe bondscoach. Stanley Menzo is namelijk de opvolger van Dean Gorré. De oud-keeper tekende in Paramaribo een contract voor twee jaar.

Suriname was op zoek naar een vervanger voor Dean Gorré. Die werd na politieke onrust binnen de nationale bond van Suriname aan de kant gezet. Officieel werd naar buiten gebracht dat dit kwam door teleurstellende resultaten van Suriname tijdens de WK-kwalificatie en later op de Gold Cup. In de WK-kwalificatie was Canada over twee wedstrijden te sterk. Suriname won afgelopen zomer tijdens de Gold Cup in de Verenigde Staten van Guadeloupe maar ging nipt ten onder tegen Costa Rica en Jamaica. Tegen Costa Rica leek het in de tweede groepsduel de goede kant op te gaan. Een bizar slechte minuut kantelde het duel. Een 1-0 voorsprong werd omgedraaid in een 1-2 achterstand.

De 58-jarige Menzo was tot voor kort interim-bondscoach van Aruba. Eerder was de oud-doelman van onder andere Ajax, PSV, Lierse SK en Bordeaux al bij verschillende clubs werkzaam. Zo was hij met wisselend succes trainer bij AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK en Ajax Cape Town. Daarnaast assisteerde hij bij het Nederlands Elftal, Vitesse en het Chinese Beijing Guoan. De aanstelling als bondscoach van Suriname extra bijzonder. Menzo is namelijk in Paramaribo geboren.

De ambities in Suriname zijn nog altijd torenhoog. Niet zo gek ook. Het land wist de afgelopen jaren meerdere bekende namen aan zich te binden. Zoals bijvoorbeeld Ryan Donk, Sean Klaiber en Sheraldo Becker. Technisch adviseur Brian Tevreden werd onlangs aangesteld. Zijn taak was om de technische staf op orde te krijgen en ook nieuwe spelers te binden. Zo staat aanvaller Joël Piroe (Swansea City) op het wensenlijstje van de Surinaamse voetbalbond (SVB).

https://twitter.com/NatioSuriname/status/1478129498927378432