Hellas Verona op Nederlandse tour is geen vanzelfsprekendheid

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Om degradatie naar de Serie B te voorkomen pakt Hellas Verona deze transferperiode uit. De nummer achttien van het lopende Serie A seizoen wist met Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC) en Jayden Braaf (Borussia Dortmund) twee Nederlandse spelers aan zich te binden. Het is echter niet voor het eerst dat de club op de Nederlandse toer gaat.

Hellas Verona huurde de 24-jarige Zeefuik met een optie tot koop van Hertha BSC. In 2020 betaalde de club uit Berlijn nog 4 miljoen euro aan FC Groningen. Vorig seizoen verloor hij zijn basisplaats en tijdelijk verhuurd aan Blackburn Rovers.

Ook de 20-jarige Braaf kwam weinig aan voetballen toe. Borussia Dortmund nam de aanvaller vorig jaar over van Manchester City. In Dortmund heeft de aanvaller nog een contract tot de zomer van 2025. Hellas Verona heeft geen optie tot koop.

Met Zeefuik en Braaf maakt Hellas Verona het seizoen 2022-2023 af met twee Nederlandse voetballers in de selectie. Hellas Verona had in haar geschiedenis nauwelijks oog voor talent uit Nederland. Urby Emanuelson was in 2016 pas de eerste Nederlandse voetballer bij de club die haar wedstrijden speelt in stadion Stadio Marcantonio Bentegodi. Tergelijkertijd zijn bekende namen als Claudio Caniggia, Filippo Inzaghi, Adrian Mutu, Javier Saviola en Luca Toni in het verleden speler van Hellas Verona geweest.

Waar Emanuelson weinig indruk kon maken in Verona zijn ze nog altijd lyrisch over Sofyan Amrabat. De middenvelder, uitkomend voor Marokko, verdiende er na slechts een seizoen een miljoenentransfer naar Fiorentina.

Welke Nederlanders speelden er voor Hellas Verona?

  • Urby Emanuelson (2016)
  • Sofyan Amrabat (2019 – 2020)
  • Jayden Braaf (2023 – heden)
  • Deyovaisio Zeefuik (2023 – heden)

Online wordt ook nog wel eens de naam van Martin Bietek genoemd. De speler is echter geboren in Kameroen en kwam ook voor dat land uit als (jeugd)international. Zijn loopbaan begon hoopvol maar kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken. Hij kwam korte tijd uit voor NAC Breda, Stoke City en Lille voordat hij bij Hellas Verona belandde. Het bleef bij een proefperiode.