Opnieuw succes voor Suriname: 8 nieuwe internationals

Het afgelopen jaar wist de nationale voetbalbond van Suriname al heel wat spelers de verleiden voor een interlandloopbaan bij Natio. Binnenkort kan Suriname opnieuw een aantal nieuwe spelers verwelkomen. Technisch adviseur Brian Tevreden en bondscoach Dean Gorré zijn de voorbije periode druk bezig geweest om in Nederland geboren spelers met Surinaamse roots te verleiden tot een interlandloopbaan.

Spelers als Sheraldo Becker (Union Berlin), Ridgeciano Haps (Genua), Tjaronn Chery (Maccabi tel Aviv) en Sean Klaiber (FC Utrecht) zijn inmiddels volwaardige internationals van Suriname geworden. Dat geldt ook voor Warner Hahn (Kyoto Sanga), Ryan Donk (Kasimpasa) en Diego Biseswar (PAOK Thessaloniki)

De nationale bond van Suriname, SVB, slaagt er nu ook in jongere spelers aan zich te binden. Een mooi voorbeeld hiervan is de 21-jarige Van der Kust die FC Utrecht op huurbasis verruilde voor Houston Dynamo. De club uit de Amerikaanse MLS heeft een optie tot koop bedongen. Ook de 26-jarige Dijksteel is een versterking voor Natio. Hij speelde inmiddels al bijna 150 duels in de Engelse League One en Championship. Daarnaast

Volgens de Surinaamse krant Waterkant staan namelijk acht nieuwe potentiele internationals te trappelen.

  1. Navajo Bakboord (Heracles Almelo)
  2. Delvechio Blackson (Telstar)
  3. Anfernee Dijksteel (Middlesbrough FC)
  4. Djevencio van der Kust (Houston Dynamo)
  5. Fabian Sporkslede (Bnei Sakhin).
  6. Danzell Gravenberch (Karmiotissa FC)
  7. Yahcuroo Roemer (VVV Venlo)
  8. Luciano Slagveer (Puskas Akademia)

Op donderdag 23 maart start Suriname de CONCACAF Nations League met een thuiswedstrijd tegen Mexico. Het is de verwachting dat het achttal dan al bij de selectie zit.