Diego Biseswar duikt op in amateurvoetbal

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een opvallende transfer in het amateurvoetbal. SteDoCo heeft namelijk Diego Biseswar aan zich weten te binden. De 35-jarige middenvelder zat enige tijd zonder club en kon zodoende transfervrij de overstap naar een van de koplopers van de Derde Divisie B. Met SteDoCo strijdt Biseswar dus direct om promotie naar de Tweede Divisie.

Biseswar kan natuurlijk een behoorlijk CV overleggen. De international van Suriname kwam gedurende zijn loopbaan uit voor clubs als Feyenoord onder meer voor Feyenoord, Heracles Almelo, De Graafschap, Kayserispor, PAOK Saloniki en Apollon Limassol. Bij het Griekse PAOK Saloniki groeide hij uit tot een van de boegbeelden. Biseswar hield het in Thessaloniki maar liefst 7 jaar vol. De aanvallende middenvelder stond er tussen 2016 en 2023 onder contract.

SteDoCo, dat staat voor Steker Door Combinatie of in de eigen regio ook wel Sterker Door Contanten wordt genoemd, heeft al meer ex-profs in de gelederen. Zo st0nd doelman Maarten de Fockert eerder onder contract bij SC Heerenveen en Excelsior. De club maakte vandaag ook bekend dat voormalig Sparta, NAC Breda en TOP Oss speler Rick Stuy van den Herik eveneens speelgerechtigd is om voor SteDoCo uit te komen.

De club kan de versterking goed gebruiken. Op dit moment staat SteDoCo na een aantal teleurstellende duels op een gedeelde eerste plaats in de Derde Divisie B. De koppositie wordt gedeeld met Barendrecht. Andere bekende namen in de competitie zijn TEC, Unitas, OJC Rosmalen en vv Gemert.