Columbus Crew op titeljacht zonder Eloy Room

Een flinke tegenvaller voor Columbus Crew en Eloy Room in de MLS Cup. Net nu de prijzen in de Verenigde Staten worden verdeeld staat de doelman buitenspel. Het is gissen naar de oorzaak.

Columbus Crew heeft een lijst van zeven spelers bekend gemaakt die niet inzetbaar zijn. Daarbij wordt gesteld dat deze spelers ‘vanwege medische gronden niet beschikbaar zijn’. Dat kan evenwel een blessure zijn, of zoals de laatste tijd wel vaker corona zijn. Columbus Crew heeft aangegeven één positieve test te hebben.

In Amerikaanse media wordt gespeculeerd dat het wel Room of Derrick Etienne Jr moet zijn. Beide spelers waren de voorgaande wedstrijden nog basisspeler. Ook nog in de voorgaande playoff wedstrijd tegen New York Red Bulls. Op de lijst van zeven spelers prijkt naast Room overigens ook Vito Wormgoor. Hij staat al enige tijd buitenspel vanwege een enkelblessure. Het is voor Columbus Crew dan ook puzzelen tegen Nashville SC.

In de MLS Cup wordt bepaald wie zich kampioen van de Verenigde Staten mag noemen. Daarbij nemen clubs uit de Western en Eastern Conference het tegen elkaar op. Inmiddels zitten we bij de laatste acht. Gisteren werd de eerste kwartfinale gespeeld tussen Orlando City en New England Revolution. De laatste won met 1-3 door twee goals van de Argentijnse recordaankoop Gustavo Bou. Alexander Büttner behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Het is onbekend wat er met de linkspoot aan de hand is.