De Mos snapt transfer Wellenreuther niet

Foto credits: Video Eredivisie CV

Aad de Mos is niet onder de indruk van de transfer van Willem II-doelman Timon Wellenreuther naar Anderlecht, dat laat hij optekenen in Belgische media. Vanwege zijn trainersverleden is De Mos bij onze zuiderburen een veelgevraagd analist.

Anderlecht staat op het punt om Wellenreuther voor een kleine transfersom los te weken bij Willem II. In Brussel zou Wellenreuther de stand-in moeten worden voor Hendrik Van Crombrugge. De Belgische doelman zou op zijn beurt weer in de belangstelling staan van een handvol buitenlandse clubs, waaronder Ajax en de Bundesliga.

Toch ziet De Mos de Duitse doelman niet als opvlger van Van Crombrugge. “Het is geen topper, hij is gewoon degelijk”, aldus De Mos in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. “Hij is geen materiaal voor Anderlecht of Ajax, eerder voor Mechelen of Zulte Waregem.” De Mos stelt dat Wellenreuther profiteerde van de resultaten van Willem II dat verrassend als vijfde in de Eredivisie eindigde. De Mos: “Ze zaten in de goede flow en Wellenreuther profiteerde mee. Hij is sterk op zijn lijn, maar hij haalt nu niet elk jaar een hoog niveau.”