Griekse jeugdinternational onderweg naar Go Ahead Eagles

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Go Ahead Eagles krijgt op korte termijn de beschikking over één van de grootste talenten van Griekenland. Giannis Botos moet de overstap gaan maken van AEK Athene naar de club uit Deventer.

De pas negentienjarige middenvelder maakte vorig jaar zijn debuut in het eerste elftal van AEK Athene. Tot een definitieve doorbraak leidde dat nog niet. Hij kwam dit seizoen tot één invalbeurt in de Griekse Super League, en eentje in de groepsfase van de Europa League. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van de ervaren Grieks international én aanvoerder Petros Mantalos.

Nu melden diverse Griekse media waaronder SportFM 94.6 dat de jeugdinternational voor anderhalf jaar wordt verhuurd aan Go Ahead Eagles. Botos ligt in Athene nog tot de zomer van 2023 vast. Het is onbekend of Go Ahead Eagles een optie tot koop kan bedingen. Wel is duidelijk dat trainer Kees van Wonderen maar al te graag aan de slag wil gaan met de talentvolle Botos.

Go Ahead Eagles beleeft vooralsnog een wisselvallig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Het is terug te vinden op de achtste plaats. De achterstand op nummer zeven FC Eindhoven is drie punten. Wel hebben de Eagles nog een wedstrijd tegoed.