NAC Breda en Roda JC hebben er een international bij

Internationals in de Keuken Kampioen Divisie? Die zijn normaal gesproken op één hand te tellen. Toch hebben NAC Breda en Roda JC er beide een international bijgekregen.

De dertigjarige Roland Alberg (Roda JC) en de één jaar oudere Dion Malone (NAC Breda) kunnen nu officieel uitkomen voor het nationale team van Suriname. Dat is een flinke kwaliteitsimpuls voor het land. Beide hebben een sportpaspoort ontvangen en mogen nu dan ook voor Suriname spelen. In een eerder stadium deden Tjaronn Chery (Maccabi Haifa) en Nigel Hasselbaink (zonder club) dat ook al. Waar Chery nog steeds zijn eerste interland moet spelen, heeft Hasselbaink er al twee interlands op zitten.

Er gloort voor het viertal nu hun eerste grote toernooi. Het Suriname van bondscoach Dean Gorré kwalificeerde zich namelijk voor de CONCACAF Gold Cup. Suriname heeft daarin geloot tegen Jamaica en Costa Rica. Daar komt nog een vierde land bij dat via de playoffs zich gaat kwalificeren. Suriname hoopt ook Warner Hahn nog te verleiden tot een keuze voor het nationale team van Suriname.