Rúben Rodrigues duikt op bij Notts County

Foto: Marco Oomen Fotografie

Van de Keuken Kampioen Divisie naar het vijfde niveau van Engeland. Rúben Rodrigues maakt de overstap van FC Den Bosch naar Notts County. De aanvallende middenvelder zat zonder club nadat zijn contract bij FC Den Bosch was afgelopen.

Het afgelopen seizoen speelde de 24-jarige Rodrigues namens FC Den Bosch 27 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kwam tot 12 goals en 10 assists. Dan zou je zeggen dat er heel wat interesse voor hem zou zijn. Toch voelde Rodrigues zich aangetrokken tot het Engelse voetbal en Notts County in het bijzonder. Notts County heeft dan ook wel een historie. Het werd opgericht in 1862 en is daarmee de oudste professionele voetbalclub ter wereld. Vorige week speelde het op Wembley de National League play-off final. Er werd met 3-1 verloren van Harrogate Town.

Rodrigues is geboren in Portugal maar groeide op in Nederland. De aanvallende middenvelder kreeg in 2018 een nieuwe kans in het betaald voetbal bij FC Den Bosch. De club waar hij eerder al jarenlang in de jeugd speelde. Afgelopen seizoen brak Rodrigues definitief door om nu naar het vijfde niveau van Engeland te gaan. Notts County degradeerde in 2018 uit de League Two en heeft de ambitie om daar zo snel mogelijk naar terug te keren. Bij Notts County speelt ook Enzio Boldewijn.