Ajax zet ‘zwaar geschut’ in voor aanvechten schorsing Onana

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax wil er alles aan doen om André Onana vrij te laten spreken, dat meldt De Telegraaf. De koploper van de Eredivisie zet ‘zwaar geschut’ in om vrijspraak te krijgen, dan wel een lagere dopingstraf te bedingen.

Om die reden heeft Ajax de hulp ingeroepen van de oud-voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit. Daarnaast is er ook een Spaanse ex-advocaat van dopingagentschap WADA aangehaakt. Het gaat om Dolf Segaar en Javier Ferrero die samen met clubjurist Ivo Trijbits de zaak aan het voorbereiden zijn.

Onana werd eerder deze maand voor 12 maanden geschorst nadat hij in oktober werd betrapt op het middel furosemide. Dat staat op de lijst van verboden middelen omdat het mogelijk doping kan maskeren. Dit vochtafdrijvende middel zou worden gebruikt door de vrouw van Onana.

De UEFA stelt dat Onana het onopzettelijk gebruikte en kreeg daarmee niet vier jaar schorsing, maar slechts één jaar. Toch vindt Ajax niet onevenredig. Ajax ziet kansen. “Wij voelen ons comfortabel bij deze juridische bijstand”, aldus Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis in De Telegraaf. “Welke? Daar willen we niet op vooruitlopen. Er is geen verschil van mening over de feiten, maar wel over de strafmaat.”

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Voetbalnieuws Site: Ajax zet ‘zwaar geschut’ in voor aanvechten schorsing Onana | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!
  2. Ajax Nieuws Online: Ajax zet ‘zwaar geschut’ in voor aanvechten schorsing Onana | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.