Eigenaar Toulouse neemt belang in Liverpool

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Dit jaar hoopt Toulouse FC met Stijn Spierings en Branco van den Boomen een terugkeer naar de Franse Ligue 1 te bewerkstelligen. Toulouse staat op een gedeelde tweede plaats in de Ligue 2 en daarmee kan het nog altijd aan de doelstelling voldoen. De nummers één en twee van de Ligue 2 promoveren.

De plannen van de eigenaren van Toulouse FC zijn echter groter. RedBird Capital, de eigenaar van de Franse club, timmert in de sportwereld namelijk flink aan de weg. RedBird is namelijk eigendom van Gerry Cardinale die als bankier van Goldman Sachs miljoenen verdienden. Begin deze maand nam Cardinale een belang van 30% tot 40% in Wasserman Media Group, één van de grootste zaakwaarnemers ter wereld. Wasserman is overigens niet alleen in het voetbal actief maar ook in andere grote sporten als NBA en NFL.

Daar komt op korte termijn een tweede investering bij. RedBird Capital gaat 10% van de aandelen in de Fenway Sports Group (FSG) kopen, zo meldt Sportico. Het betekent dat RedBird Capital daarmee indirect eigenaar wordt van Liverpool en Boston Red Sox. Eerder probeerde RedBird samen met baseball legende Billy Beane via een beleggingsvehikel (SPAC) genaamd RedBall de Fenway Sports Group te kopen. Onderhandelingen werden afgebroken maar nu doen RedBird en FSG alsnog rechtstreeks zaken. RedBird betaalt maar liefst 750 miljoen dollar voor 10%. Het betekent dat de Fenway Sports Group in totaal dus 7,5 miljard dollar waard is.