FC Den Bosch heeft er international bij

Foto: Marco Oomen Fotografie

In de Keuken Kampioen Divisie staat FC Den Bosch troosteloos laatste. Met oud-eigenaar Kakhi Jordania werd deze week geen akkoord bereikt over de afwikkeling. Hierdoor moet de hekkensluiter tot begin juni wachten op een uitspraak van de rechter. Aan de andere kant zijn er wel sportieve ontwikkelingen.

FC Den Bosch mag zich sinds dit weekend de broodheer noemen van een international. De in Enschede geboren Ryan Trotman heeft namelijk zijn debuut gemaakt voor Barbados. De aanvaller mocht 22 minuten voor tijd invallen in het treffen tussen Panama en Barbados. Lange tijd leek het eiland in en tegen Panama te gaan stunten. De 0-0 stand bleef lange tijd op het bord staan. Vlak voor tijd scoorde Panama toch nog de 1-0.

Het 1-0 verlies is voor Barbabos absoluut geen schade. Trotman is de enige speler die in Europa actief is. Aan de kant van Panama begon bijvoorbeeld Michael Murillo van Anderlecht in de basis. Barbados speelt woensdag opnieuw. Dan is Anguilla de tegenstander. Dat land verloor met 0-6 van de Dominicaanse Republiek. En dat biedt dus kansen voor Trotman. De 21-jarige Trotman is geboren in Enschede. Zijn vader is een Caribische honkballegende. In Nederland was hij zelfs enige tijd bondscoach. Zijn moeder is een Nederlandse.

Overigens kan FC Den Bosch mogelijk binnenkort een tweede en derde international bijschrijven. Naast Trotman (Barbados) maakt ook Frank Sturing naar een debuut. De in Nijmegen geboren verdediger zit bij de selectie van Canada. De 23-jarige verdediger hoopt tegen de Kaaimaneilanden zijn debuut te maken. Tegen Bermuda zat hij negentig minuten op de bank. Daarnaast lonkt de voetbalbond van Curacao al langere tijd naar Kevin Felida. De 21-jarige middenvelder is het niveau van FC Den Bosch ontgroeid en de verwachting is dat hij komende zomer al een mooie transfer gaat maken.