Cody Gakpo zorgt met derde WK-goal voor records

Wereldkampioenen Voetbalquiz
Fotocredits History Of Soccer - https://historyofsoccer.info

En weer was daar een doelpunt van Cody Gakpo voor Oranje in Qatar. De aanvaller van PSV laat zich gelden op het mondiale voetbalpodium. Gakpo is gedeeld topscorer met Kylian Mbappé (Frankrijk) en Enner Valencia (Ecuador). Zijn derde goal is om meerdere redenen bijzonder te noemen. Let op, dit zijn leuke weetjes voor je volgende voetbalquiz.

Cody Gakpo is na Wesley Sneijder pas de tweede Oranje international die met het hoofd, zijn linker- en rechterbeen scoorde op een WK. Daarnaast is Gakpo pas de eerste Nederlander ooit die een goal maakt in zijn eerste drie WK-duels. Over klasse gesproken. Met zijn goals tegen Senegal en Ecuador evenaarde Gakpo al Memphis Depay. Die scoorde ook bij zijn eerste twee WK-duels (WK 2018 in Brazilie). Vandaag opende Gakpo de score tegen Qatar: zijn derde. In de historie van het WK voetbal was er pas één speler die eerder in alle drie de groepsduels scoorde. Het was de Italiaans international Alessandro Altobelli tijdens het WK van 1986 in Mexico.

Ook komt Gakpo in een heel bijzonder rijtje. Gakpo is pas de vierde Nederlander ooit die drie keer op rij scoort op een WK. Johan Neeskens (1974), Dennis Bergkamp (1994) en Wesley Sneijder (2010) deden dit eerder.