FC Groningen gaat eigen transferrecord verbeteren

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

FC Groningen gaat haar uitgaande transferrecord verbeteren. Sinds jaar en dag is de transfer van Marcus Berg de absolute recordhouder. Dat is na vandaag  verleden tijd. Celta de Vigo is voor het binnenhalen van Jørgen Strand Larsen namelijk bereid om het Groningse transferrecord te verbeteren.

Deze transferperiode klopten verschillende clubs in Groningen aan voor Strand Larsen. Tot grote onvrede van de Noorse aanvaller en diens begeleiding kregen clubs als Middlesbrough, Bologna, Salernitana en eerder Celta de Vigo nul op het rekest. De Spaanse middenmoter deed zelfs tevergeefs twee keer een bod op de 22-jarige spits. Een derde Galicisch bod van gisteravond deed technisch directeur technisch directeur Mark-Jan Fledderus en daarmee heel FC Groningen wel bekoren.

Naar verluidt ontvangt FC Groningen circa 11 miljoen euro aan vaste vergoedingen en is het min of meer verzekerd van enkele miljoenen euro’s aan variabele beloningen. Daarmee maakt FC Groningen in twee jaar een enorme winst. Twee jaar geleden betaalde het ‘slechts’ 1,1 miljoen euro van het Noorse Sarpsborg 08. Met die club werden geen aanvullende transferafspraken gemaakt. Nu 71 wedstrijden en 27 goals later volgt een volgende transfer. In de tussentijd maakte hij ook al zijn debuut voor Noorwegen.

Ook zijn de 11 miljoen euro aan vaste inkomsten fors hoger dan het voorgaande Groningse transferrecord. Dat staat al sinds 2009 op naam van Marcus Berg die toen voor 9 miljoen euro de overstap maakte naar HSV.

Ondertussen hoopt FC Groningen op de slotdag van de transfermarkt zelf nog een aanvaller te halen. Amerikaans international Ricardo Pepi moet op huurbasis naar de Euroborg komen. De pas negentienjarige Pepi werd begin dit jaar nog door Augsburg voor 16 miljoen euro gekocht van FC Dallas. Dat is nog altijd de duurste aankoop in de geschiedenis van de Bundesligaclub.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1564932329612664832