Lionel Messi weer een aantal records rijker

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Lionel Messi kende een formidabel optreden in de halve finale tegen Kroatië. De aanvoerder nam zijn ploeg bij de hand. Argentinië had weinig moeite met Kroatië en won met 3-0. De Argentijnse superster kon na afloop ook weer een aantal bijzondere records achter zijn naam zetten.

De meeste WK-duels ooit

Na de halve finale van vandaag tegen Kroatië staat de teller op 25 WK duels. Alleen de Duitse legende Lothar Matthäus had dat aantal ooit bereikt. Met de finale nog in zicht gaat Messi dus Matthäus passeren. Messi speelde de duels op WK 2006 (3 wedstrijden), WK 2010 (5 duels), WK 2014 (7 duels), WK 2018 (4 duels) en WK 2022 (6 duels). In Qatar komt daar dan nog de finale bij.

De meest scorende Argentijn op een WK ooit

Door zijn goal tegen Kroatië is hij nu de Argentijn met de meeste WK-goals. De teller van Messi staat na zijn vijfde goal tijdens dit WK in Qatar op 11 goals. Hij passeerde Gabriel Batistuta die bleef ‘steken’ op 10 goals. Diego Maradona (21 WK duels) en Guillermo Stábile (4 WK duels) scoorden allebei acht keer voor Argentinië op het WK. Kempes en Higuain volgen op gepaste afstand.

De meeste goals en assists ooit lonkt

Lionel Messi is met een goal en een assist ook opgeklommen op een andere ranglijst. Messi was direct betrokken bij 19 goals (11 goals + 8 assists). Sinds 1966 hebben Miroslav Klose, Ronaldo en Gerd Müller dat ook weten te bereiken. Maar Messi heeft dus nog een finale te gaan.