5-5 gelijkspel is geen Eredivisie record

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een spektakelstuk. Reclame voor het voetbal. Media hadden geen woorden voor het doelpuntrijke gelijkspel tussen AZ en FC Utrecht. In Alkmaar eindigde het treffen tussen beide clubs in 5-5. Een record is dat niet.

Het gelijkspel in de Eredivisie met de meeste goals: RKC Waalwijk – FC Twente

Het meest doelpuntrijke gelijkspel in de geschiedenis van de Eredivisie vond plaats op zondag 16 juni 1991. Het treffen tussen RKC Waalwijk en FC Twente eindigde toen in 6-6. Opvallend genoeg had FC Twente die wedstrijd een 0-3 voorsprong bij rust. In de tweede helft draaide RKC Waalwijk het helemaal om en stond het na 69 minuten op eens 5-3 voor. Onder andere door twee goals van oud-international Marc van Hintum. Toen André Hoekstra een kwartier voor tijd de 6-4 maakte leek het duel gespeeld. Uiteindelijk zou het treffen nog in 6-6 eindigen.

Een gelijkspel met 2 hattricks

Het treffen tussen AZ en FC Utrecht leverde twee hattricks op. En beide kwamen op naam van een Griekse aanvaller. Anastasios Douvikas scoorde namens FC Utrecht in minuut 12, 16 en 65. Vangelis Pavlidis deed dat na 31, 34 en 78 minuten spelen. Het is de eerste keer in de historie van de Eredivisie dat bij een doelpuntrijk gelijkspel twee hattricks door buitenlandse voetballers worden gescoord.