‘Drie Premier League willen Sheraldo Becker in Berlijn ophalen’

Credits: Bundesliga

Het aantal Nederlandse voetballers in de Bundesliga lijkt deze zomer te slinken. Naast Mark Flekken (Freiburg) lijkt ook Sheraldo Becker zich te mogen opmaken voor de Premier League. De aanvaller van Union Berlin lijkt zijn seizoen te kunnen bekronen met een fraaie transfer.

Afgelopen weekend troffen Flekken en Becker elkaar nog in de Bundesliga. Mede door twee goals van Becker won Union Berlin met 4-2 van Freiburg. Daarmee lijkt er volgend jaar voor beide een treffen in de Premier League in te zitten. Waar Flekken in de concrete belangstelling staat van Brentford is er voor Becker volgens Engelse media, waaronder Daily Mail, interesse van Fulham, West Ham United en Burnley. Laatstgenoemde is onder leiding van manager Vincent Kompany volgend jaar weer actief in de Premier League. Het werd kampioen in de Championship.

De 28-jarige Becker maakt een fantastisch seizoen door in Duitsland. Becker scoorde 11 keer en leverde ook nog eens 7 assists. Niet gek voor een buitenspeler. Union Berlin zou voor de international van Suriname een bedrag van tussen de 15 en 20 miljoen euro verlangen. Dat is voor clubs uit de Premier League geen probleem. Becker speelde eerder in de jeugd van Ajax, en later in de eerste elftallen van PEC Zwolle en ADO Den Haag. Union Berlin pikte de aanvaller in 2019 transfervrij in Den Haag op. Aanvankelijk in de Tweede Bundesliga maar Union Berlin groeide in korte tijd uit tot een subtopper in de Bundesliga. Becker heeft in Berlijn nog een contract tot volgend jaar zomer.