Eigenaar FC Den Bosch zet in op verkoop van Belgische club

Foto: Marco Oomen Fotografie

Pacific Media Group (PCM), de investeringsmaatschappij achter FC Den Bosch, lijkt op korte termijn een club uit haar voetbal imperium te verkopen. Het is namelijk in gesprek met een andere investeringsmaatschappij, Fosun, over een mogelijke verkoop van het Belgische KV Oostende.

Fosun, onder leiding van mede-oprichter Guo Guangchang, zou volgens The Guardian afgelopen de onderhandelingen hebben gestart. De investeringsmaatschappij is in Chinese handen en wil graag investeren in meerdere clubs. Fosun is nu eigenaar van Premier League club Wolverhampton Wanderers. De Belgische Jupiler Pro League is enorm interessant vanwege minder zware regels wanneer het gaat om visums en verblijfsvergunningen.

Pacific Media Group kocht het meerderheidsaandeel van KV Oostende in april 2020. Dat nam het toen over van de Belgische zakenman Marc Coucke. De Belgische multimiljonair moest zijn belang in Oostende afstoten vanwege eveneens een meerderheidsaandeel in Anderlecht. Coucke vergaarde een fortuin door Omega Pharma.

De Pacific Media Group kocht, onder leiding van Chien Lee en Paul Conway, aandelen in een groot aantal clubs. Naast FC Den Bosch heeft het ook belangen in FC Thun, Barnsley, Nancy en Kaiserslautern. Successen werden nog niet echt geboekt. Zo vecht Oostende momenteel tegen degradatie in de Jupiler Pro League. Desondanks zou Pacific Media Group inzetten op een verkoopprijs van 10 miljoen euro. Een gedeelte van dat geld zou meer dan welkom zijn bij FC Den Bosch.