FIFA 23: Slechts 1 Nederlandse speler in TOTY

Vrijdag komt in FIFA 23 de langverwachte Team of the Year, afgekort TOTY. Het doorgaans betrouwbare en daarmee populaire Twitter account Fut Sheriff weet al exact welke elf spelers het Team of the Year in FIFA 23 hebben gehaald.

Opvallend genoeg is het Belgische voetbal beter vertegenwoordigd dan het Nederlandse. Er is namelijk slechts 1 Nederlander opgenomen in het Team of the Year in FIFA 23. Het gaat om Virgil van Dijk. België heeft met doelman Thibaut Courtois (Real Madrid) en Kevin de Bruyne  (Manchester City) twee spelers afgevaardigd. Frankrijk is de overtreffende trap met drie spelers. Naast Theo Hernandez en Kylian Mbappé mag natuurlijk ook de wereldvoetballer van het jaar Karim Benzema niet ontbreken.

Electronic Arts, de makers achter FIFA 23, stelden eerder een lijst van 100 spelers op. Onder de 100 genomineerden behoorden ook onze landgenoten Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) en Steven Berghuis (Ajax). Opvallende afwezigen waren onder andere Cristiano Ronaldo, David Alaba en Antonio Rüdiger. Tussen 10 en 17 januari kon er worden gestemd door de community.

Het volledige TOTY in FIFA 23

Fut Sheriff weet zeker dat onderstaande de 11 spelers van het Team of the Year in FIFA Ultimate Team zijn. Tussen haakjes de overall rating die de spelers hebben gekregen.

 1. Thibaut Courtois (97)
 2. Achraf Hakimi (93)
 3. Theo Hernandez (94)
 4. Virgil van Dijk (97)
 5. Eder Militao (94)
 6. Jude Bellingham (93)
 7. Luka Modric (97)
 8. Kevin de Bruyne (97)
 9. Lionel Messi (98)
 10. Kylian Mbappé (98)
 11. Karim Benzema (onbekend)

Team of the Year: Wat is er nog meer uitgelekt?

Naast het Team of the Year komen er vanaf vrijdag nog meer speciale cards in FIFA 23. Zo komt er een TOTY Moment card van Ilkay Gundogan (Manchester City). Deze card is via objectives te verkrijgen. Andere cards zijn op dit moment nog niet bekend. Het is duidelijk dat er naast cards via objectives ook spelers via squad building challenges bemachtigd kunnen worden.

Daarnaast komen er voor het eerst ook TOTY Icon cards via squad building challenges (SBC). Aan het einde van deze promo in Ultimate Team komen er ook Fan Favourites en Honourable Mentions. Bij de Fan Favourites lijkt Neymar een enorm goede kans te maken, hij valt immers net buiten de meest populaire elf spelers. Datzelfde geldt voor Mohamed Salah.

Electronic Arts komt bij Honourable Mentions over het algemeen nog met spelers met een opvallende prestatie komen vanuit één specifieke wedstrijd. Dit zijn niet per definitie spelers die al waren genomineerd.

Wanneer worden de TOTY cards in FIFA 23 verwacht?

Vanaf vrijdag 20 januari om 19.00 uur zullen deze spelers beschikbaar komen in packs in FIFA Ultimate Team. Dat zal net als de afgelopen jaren gefaseerd gaan gebeuren. Op basis van de afgelopen jaren wordt het volgende verwacht:

 • Aanvallers: beschikbaar tussen 20 en 22 januari
 • Middenvelders: beschikbaar tussen 22 en 24 januari
 • Verdedigers & Keepers: beschikbaar tussen 24 en 26 januari
 • Team of the Year: beschikbaar tussen 26 januari en 3 februari
 • Fan Favourites: beschikbaar tussen 27 januari en 3 februari
 • Honourable Mentions: beschikbaar tussen 27 januari en 3 februari

https://twitter.com/FutSheriff/status/1615713294324568066

1 Trackback / Pingback

 1. FIFA 23: Slechts 1 Nederlandse speler in TOTY | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.