Hoe vaak won Clarence Seedorf de Champions League?

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Clarence Seedorf is één van de beste voetballers die ons land ooit heeft gekend. Ondanks een volle prijzenkast en 87 interlands voor het Nederlands Elftal had hij een haat liefde verhouding met de Nederlandse voetbalfan. Voor Oranje was hij ondanks zijn staat van dienst nooit onomstreden.

In zijn loopbaan kwam Seedorf uit voor Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo. Seedorf geldt nog altijd als de Nederlandse voetballer met de meeste Europese clubwedstrijden (150 duels). Daarnaast won hij vier keer de Europacup 1 / Champions League. Dat deed Seedorf voor Ajax, Real Madrid en AC Milan. Bij de Italiaanse topclub won hij de Champions League zowel in 2003 als 2007.

Als trainer was Seedorf minder succesvol. Hij was hoofdtrainer van AC Milan, Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña. Later was Seedorf nog enige tijd bondscoach van Kameroen. Dat was direct ook zijn laatste trainersjob. In 2019 vertrok hij uit Kameroen.

Seedorf de enige speler met Champions League titels bij drie clubs

In 2003 haalde Seedorf een record binnen. Er is geen enkele andere speler die de Champions League bij drie verschillende clubs won. Seedorf won de Champions League in 1995 onder Louis van Gaal bij Ajax. In 1998 deed Seedorf dat bij Real Madrid. Vijf jaar later, in 2003, won hij de Champions League met AC Milan. Dat deed Seedorf met Milan in 2007 dus nog een keer.

Ondanks zijn vier CL-titels is Seedorf niet de speler met de meeste Champions League titels.

Welke speler heeft de meeste Champions League titels gewonnen?

Maar wie heeft de meeste Champions League titels gewonnen? De recente Europese successen van Real Madrid leidde er toe dat er een aantal spelers maar liefst vijf keer de Champions League wonnen.  Een record in het voetbal. Het gaat om de volgende spelers:

Speler Club(s) Titels
Cristiano Ronaldo Manchester United, Real Madrid 5
Karim Benzema Real Madrid 5
Dani Carvajal Real Madrid 5
Luka Modrić Real Madrid 5